Mainos

Kallis valvoja usein turha remonteissa

Useimmat kodin remonttityöt taloyhtiössä hoituisivat ilman valvojaa. Isännöintiliiton mukaan taloyhtiö palkkaa kuitenkin valvojan enemmistöön remonteista.

Valvojan pätevyyden ja hintatason arviointi on usein isännöitsijän harteilla. Valvojien hintahaarukka on 70-120 euroa tunnilta.

Kiinteistöliiton mukaan valvojaa tarvitaan yleensä vain, jos huoneiston sähkö-, vesi- tai viemäriverkkoon kosketaan. Myös kosteiden tilojen remontointi edellyttää lähes poikkeuksetta valvojaa.

- Lähinnä tarve tulee siitä, jos tehdään uusia putki- tai sähköasennuksia, Kiinteistöliiton päälakimies Anu Kärkkäinen sanoo.

Myös kosteiden tilojen remontointi edellyttää Kiinteistöliiton mukaan lähes poikkeuksetta valvojaa. Perusteellisesta keittiöremontista puolestaan selviää usein ilman valvojaakin.

Viime kesänä voimaan tullut asunto-osakeyhtiölaki on velvoittanut asukkaita tekemään taloyhtiölle kirjallisen ilmoituksen useista muutos- ja korjaustöistä.

Monista remonttitöistä selviäisi jopa ilman kirjallista ilmoitusta taloyhtiölle. Esimerkiksi tapetointi, maalaus, väliovien vaihto tai parketin uusiminen eivät ilmoitusta edellytä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.