Mainos

Kallis turvajärjestelmä petti: Mies mekossa ja humalainen mies juoksivat kiitoradoille USA:ssa

Yhdysvalloissa on sattunut joulun aikana kaksi tapausta lentokentillä, jotka ovat kyseenalaistaneet kenttien kalliit turvallisuusjärjestelmät.

Joulupäivänä kahdella lentokentällä, New Jerseyssä sekä Arizonassa, sattui tapaus jossa mies onnistui kiipeämään lentokentän turva-aidan yli ja juoksemaan kiitoradalle. Tapauksesta uutisoi CNN.

New Jerseyssä Newarkissa sattunut tapaus oli erityisen nolo, sillä alueen lentokentille on asennettu 100 miljoonaa maksanut turvasysteemi, jonka olisi pitänyt estää kentälle juokseminen.

Naiseksi pukeutunut mies oli pakomatkalla

Newarkissa sattunut lentokentälle juokseminen tallentui kyllä kameroihin, mutta se huomattiin vasta myöhemmin.

Kentälle juossut 24-vuotias miehen olisi tosin luullut tulleen huomatuksi, sillä mies oli pukeutunut naiseksi. Hän selitti kentälle juoksemistaan pelästymisellä ja kertoi paenneensa uhkaavaa tilannetta.

Miehen otti lopulta kiinni lentokentällä työskennellyt henkilö. Parhaillaan selvitetään, miksi viranomaisilla kesti "hyväksymättömän kauan löytää ja ottaa kiinni epäilty, joka oli lentokentän työntekijän hallussa". Myös kameroita valvoneen henkilön toimia selvitellään.

Humalainen mies juoksi lyömään konetta

Phoenexissä Arizonassa sattunut kentälle juokseminen oli jo viides samanlainen tapaus kyseisellä lentokentällä.  

Phonexissä kentälle oli juossut 49-vuotias mies, joka vaikutti olevan "erittäin päihtynyt".

Viranomaiset olivat havainneet miehen kiipeävän lentokentän aidan yli ja juoksevan kiitoradalle. Kiitoradalla mies lähti juoksemaan kohti paikalla ollutta Southwest -lentoyhtiön konetta. Pilotille ilmoitettiin miehen lähestymisestä, jolloin pilotti oli sammuttanut koneen moottorit.

Mies oli juossut koneen luokse, lyönyt koneen moottoreita ja tämän jälkeen suunnannut kohti terminaalia. Terminaalissa mies pidätettiin.

Phoenixin kentällä ei ole vastaavaa turvajärjestelmää kuin Newarkissa, sillä sen oli arvioitu olevan liian kallis ja toimivan hintaansa nähden heikosti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.