Mainos

Kallis polttoaine kiusaa halpalentoyhtiöitä

Halpalentobuumin ennustetaan olevan pian ohi Euroopassa, koska polttoaine-kustannukset ovat jopa kaksinkertaistuneet.

Etenkin viime tipassa lentonsa varaavat liikematkustajat saavat varautua maksamaan lisää.

Sen sijaan hyvissä ajoin lippunsa hankkivat lomalijat voivat vielä päästä parilla kympillä eurooppalaisiin suurkaupunkeihin.

Euroopassa on voinut jo pitkään lentää parilla kympillä melkein mihin tahansa, kunhan on varannut lennot ajoissa. Moni on varannut, mutta samalla ihmetellyt voiko se olla kannattavaa. Halpalentoyhtiöiden tuoreiden tappiollisten tulosten perusteella ihmettely ei ole ollut turhaa.

Öljyn hinnannousun vuoksi lentoyhtiöiden polttoainelasku on tänä vuonna paikoin jopa kaksinkertaistunut. Halpalentoyhtiöillä ei riitä väkeä vähennettävksi. Ne lentävät hitaammin ja heittävät koneista ulos kaiken turhan painon aikakauslehdistä aina ylimääräisiin taskulamppuihin.

Silti myös lippujen hinnat nousevat. Hyvissä ajoin lomalentonsa varaavat perheet säästynevät suurilta muutoksilta, mutta liikematkaajien pitää kaivaa kuvettaan.

Esimerkiksi Lufthansa on menettänyt liikematkustajia halpalentoyhtiöille ja pian viikon jatkunut kenttähenkilökunnan vain pahentaa tilannetta.

Halpalentoyhtiöiden reittiverkosto ei koskaan voi olla yhtä kattava kuin perinteisillä yhtiöille. Siksi halpalennot korvaavat Saksassa vain osan lakon repimän Lufthansan peruutuksista. Esimerkiksi Pekingin olympialaisiin Saksasta pyrkivien on turha etsiä korvaavia halpalentoja olympiakaupunkiin ja toisaalta Lufthansa on luvannut hoitaa yhteydet Pekingiin lakosta huolimatta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.