Kalle Rovanperä vastasi kritiikkiin – selvitti arvostelua saanutta tekoaan Sardinian MM-rallissa: "Voisi aiheuttaa vaaratilanteen"

"Siellä on lehmiä!" – Kalle Rovanperältä huima väistöliike hirmuvauhdissa 0:24
Kalle Rovanperän toiminta törmättyään lehmiin puhutti Sardinian MM-rallissa.

Kalle Rovanperän toiminta Sardinian MM-rallissa herätti tyrmistyneitä reaktioita. Suomalaistähti törmäsi kesken kilpailusuorituksen lehmiin, eikä jäänyt tarkastamaan loukkaantuneen eläimen kuntoa perjantain erikoiskokeissa sattuneen onnettomuuden jälkeen.

Katso Rovanperän raju törmäys Sardinian MM-rallista pääkuvan videolta.

Turun yliopiston eläin- ja ympäristöetiikan dosentti Elisa Aaltola kummasteli Rovanperän reaktiota julkaisemassaan Instagram-päivityksessä maanantaina. Tutkija piti MM-rallin puolustavan maailmanmestarin toimintaa röyhkeänä ja väliinpitämättömänä.

Rovanperän, 22, itsensä vähättelevät kommentit törmäyksen voimassa "lentäneestä lehmästä" herättivät paheksuntaa.

Katso alla olevalta videolta Rovanperän kommentit törmäyksen jälkeen.

Kalle Rovanperällä tapahtumarikas erikoiskoe: "Ajettiin lehmän yli, varmaan parinkin" 0:25
Näin Kalle Rovanperä kommentoi törmäystä Sardinian MM-rallissa.

Rallikuski törmäsi lehmään, ja media keskittyi siihen, tuliko autoon vaurioita. Rallikuski itse taas jatkoi matkaa edes katsomatta, miten lehmälle kävi. Myöhemmin hän kertoi, että "lehmä lensi ihan näyttävästi". Täh?, Aaltola ihmetteli päivityksessään.

Aaltola nosti Rovanperän toiminnan esille myös Twitter-tilillään. Eläinoikeustutkija oli napannut kuvakaappauksen Rovanperän kommentista lehmän mahdollisesta kohtalosta väitteensä tueksi.

–Suomessa olisi eläinoikeusrikos. Törkeää piittaamattomuutta, Aaltola jyrähti.

Rovanperä puolusti puhuttavaa toimintaansa vedoten kilpailusääntöihin selventäen tilannetta aihepiiriä tuntemattomille. Ajon aikana loukkaantuneista eläimistä huolehtiminen ei ole kuljettajan, vaan kilpailujärjestäjän vastuulla.

– Jos valitettavasti käy esimerkiksi törmäys eläimen kanssa on kilpailun järjestäjällä ja reitin varrella olevilla järjestysmiehillä vastuu huolehtia eläimestä heti tapahtuman jälkeen. Ei meillä kilpailijoilla koska esimerkiksi meidän pysähtyminen siihen paikkaa voisi mahdollisesti aiheuttaa uuden vaaratilanteen kun muutaman minuutin päästä perästä tulee seuraava kilpailija, Rovanperä selitti Aaltolan päivitykseen antamassaan vastauksessa.

Kilpailun järjestäjä lähetti eläinlääkärin elossa olevan lehmän luokse ja lehmästä on huolehdittu asiaan kuuluvalla tavalla. Eli ei näissä meidän kisoissa tarkoituksella jätetä eläimiä oman onnen nojaan jos jotain tapahtuu ja lähtökohtaisestihan ne pyritään pitämään poissa reitiltä tietenkin.

 

 

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat