Kalle Palander: Välillä joudun väkisin vääntämään ruokaa alas

Suomen menestyneimmän alppilaskijan Kalle Palanderin tiukka ruokavalio alppihiihdon maailmancupiin valmistautuessa aiheuttaa miehelle vaikeuksia.

Palanderin täytyy aamulla ennen kisasuoritusta tankata monen laihduttajan varomia nopeita hiilihydraatteja ripeän voiman saamiseksi.

– Kisapäivän aikana joutuu väkisin vääntämään ruokaa alas. On todella vaikea syödä aamulla. Tuntuu ihan kuin olisi raskaana, ja olen kuullut, että urheilijoilla aamupahoinvointi on erittäin yleistä. Ongelmana minulla on, että pitäisi syödä enemmän. Painoni tippuu kauden kuluessa noin kolme tai neljä kiloa, kuvailee Palander.

Vapaalla urheilijan tottumukset eivät suuresti poikkea kisojen aikaisista, sillä treenaaminen vaatii myös tehoa ja palauttelua. Herkuttelu ei silti ole alppimiehelle vierasta. Herkkupäivänä kerran kuussa Palanderille uppoaa kevyesti puoli levyä suklaata. Suurempi napostelu ei tosin ota onnistuakseen.

– En ole sipsien ystävä, mutta suklaa ja karkki kelpaavat. Jälkiruoista crème brulée menee nätisti. Joku suklaamousse näyttää tosi hyvältä ja pari lusikallista käy, mutta se tökkää siihen, koska se on liian makeaa, kertoo Palander.

Mikä ruoka on Palanderin bravuuri? Lue lisää MTV3.finMakuja-sivustolta.

MTV3 televisioi alppihiihdon maailmancupin kauden avauksen Söldenistä lauantaina 23.10. kello 10.50 ja sunnuntaina 24.10. kello 10.45 alkaen. MTV3.fin Alppihiihto-sivustolle pääsettästä.

(MTV3)

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja