Mainos

Kalajalostamon palosta isot vahingot Uudessakaupungissa

Tulipalo on aiheuttanut mittavat vahingot Heimon Kalan kalajalostamossa Uudessakaupungissa. Henkilövahingoilta säästyttiin. Jälkiraivaustyöt jatkuivat yli yön.

3 000 neliön kokoisesta rakennuksesta tuhoutui täysin 600 neliötä. Tuotantojohtaja Pekka Lahtinen ei vielä osannut arvioida palon taloudellisia vaikutuksia. Hän arveli kuitenkin, että jonkinlaisia tuotantokatkoksia on odotettavissa.

- Tilanne selvinnee perjantain aikana. Ikävä tilanne, mutta ei katastrofi, sillä Saarenmaalla toimiva laitoksemme voi helpottaa tilannetta.

Hälytys kalasatamassa sijaitsevalle laitokselle tuli aamulla vähän yli yhdeksän.

Palo sai alkunsa jalostamon savustamosta, kertoo päivystävä päällikkö Petri Nenonen.

- Jostain syystä lämpötila savustamossa oli noussut niin paljon, että se oli kuumentanut rakenteita ja sytyttänyt ne tuleen.

Jatkotutkimuksia päästään tekemään vasta perjantaina.

Vedestä ei ollut pulaa

Sammutustöitä helpotti jalostamon sijainti meren äärellä.

- Erikoisvesihuoltoryhmä suurtehoruiskuineen hälytettiin heti paikalle, eikä vesikatkoksia tullut, Nenonen kertoo.

Palo aiheutti heti aamulla sataman ylle suuren savupatsaan. Lähellä ei ole asutusta, mutta iltapäivällä, kun työ oli edennyt jälkisammutukseen, tuulen suunta vaihtui ja kaupunkilaisia kehotettiin pitämään ovet ja ikkunat kiinni.

Nenosen tiedossa ei ollut, että savu olisi aiheuttanut ongelmia kaupunkilaisille. Kello 16:een mennessä savu oli jo haihtunut.

Heimon Kala viljelee kalaa ja ja valmistaa kalajalosteita. Se työllistää Uudessakaupungissa noin 25 ihmistä. Yhtiö on osa Premia Foods -konsernia, joka on Viron suurin pakaste- ja kalaelintarvikkeisiin erikoistunut konserni.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.