Mainos

Kaksi venäläistä pidätetty vakoilusta Latviassa

Latviassa pidätettiin kaksi venäläisaktivistia heidän yritettyään päästä sisään armeijatukikohtaan, jossa oli käynnissä USA:n johtamat harjoitukset.

Miehillä oli mukanaan venäjän armeijan lippu, sekä Nato vastaisia lentolehtisiä. He pääsivät sisään tukikohtaan kiipeämällä muurin ylitse, Latvian armeija kertoo.

Miehet jäivät kiinni vain minuutteja tunkeutumisen jälkeen, mutta virallisesti heidät pidätettiin perjantaina. Heidän kiinniottonsa ja Liettuassa keskiviikkona tapahtunut puolustusministeriön sivujen hakkerointi lisäävät entisestään jännitteitä Baltian maiden ja Venäjän välillä.

Venäjän lähetystö ei kommentoinut pidätystä millään tavalla. Latvian puolustusministeri Raimonds Vejonis sanoi, että tapahtunut saattaa olla osa Venäjän informaatiosodankänytiä.

Toinen Venäjä –järjestön perustaja Eduard Limonov ilmoitti miesten kuuluvan järjestöön. Järjestön tavoitteena on luoda Euraasialainen valtio.

Tutkinta miesten syyttämisestä terrorismista ja vakoilusta on aloitettu Latviassa. Jos heidät todetaan syyllisiksi saattavat he joutua vankilaan loppuiäkseen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.