Kaksi tyypillistä mokaa pilaavat rintaliivit – sorrutko sinäkin?

Vääränlainen säilytystapa sekä liian harva pesuväli pilaavat rintaliivit.

Houkutus tunkea rintaliivit täyden lipaston lokeroon tai ripustaa roikkumaan vaatekaapin oveen saattaa olla suuri, mutta väärät tavat säilyttää alusvaatteita lyhentävät niiden käyttöikää.

Alusvaatteita myyvän Boux Avenuen ostotiimin jäsen Katie Thacker kertoi Huffington Postille, miten rintaliivejä tulisi oikeasti säilyttää. Myös pesutavat vaikuttavat liivien muotoon.

Älä taita – rintaliivit tarvitsevat kaapissa tilaa

On tärkeää, että rintaliivejä säilyttää riittävän isossa tilassa. Etenkään topattuja, muotoilevia tai kaarituellisia rintaliivejä ei tule taittaa kasaan, vaan niitä tulisi säilyttää vaakatasossa. Tämä auttaa välttämään liivien muodon katoamista sekä kurtistumista.

Rintaliivien muodon säilyttääkseen niiden kuppeihin kannattaa sujauttaa sukkapari tai alushousut, vinkkaa Pour Moi -alusvaatekaupan omistaja Michael Thompson.

Ainoat rintaliivit, jotka voi taittaa pieneen tilaan, ovat liivit, joissa ei ole toppauksia. Herkästä kankaasta, kuten silkistä tai pitsistä, valmistetut rintaliivit tulisi taittaa sisäpuoli ulospäin säilytyksestä mahdollisesti aiheutuvat vauriot välttääkseen.

(Artikkeli jatkuu kuvan alla.)

Pese rintaliivit riittävän usein

Samojen rintaliivien pitäminen monta päivää putkeen voi osaltaan aiheuttaa muodon katoamista ja venymistä. Liivejä tulisikin kierrättää, jotta ne säilyttäisivät muotonsa.

Vähintään muutaman käyttökerran jälkeen rintaliivit kannattaa pestä, sillä rintaliivien materiaali rasittuu liasta, huomautti Change Lingerien maajohtaja Marjo Topi MTV Uutisten haastattelussa vuonna 2017.

Lisäksi on hyvä huomata, että ihoa vasten koko päivän oleviin rintaliiveihin kertyy bakteereja ja öljyjä. Mitä enemmän hikoilee, sitä useammin rintaliivit olisi syytä pestä. Esimerkiksi urheiluliivit voi hyvillä mielin pestä jokaisen käyttökerran jälkeen.

Ennen pesua on syytä lukea pesuohje. Osaa rintaliiveistä ei suositella pestäväksi kuin käsin, osa ei kestä kuumaa vettä. 

Rintaliivit kannattaa kuivata ilmavasti ja olkaimia venyttämättä. Hyvä tapa on laittaa ne roikkumaan narulle kuppien välistä, vinkkaa rintaliivejä myyvä Meritta Bra.

Lue myös:

    Uusimmat