Mainos

Kaksi Fedin johtajaa torjui ohjauskoron laskuodotuksia

Kaksi Yhdysvaltain keskuspankin johtajaa torjuu markkinoiden odotuksia ohjauskoron laskusta ja varoittaa inflaatiosta. Fedin St.Louisin varantopankin johtajan James Bullardin ja Kansas Cityn varantopankin johtajan Thomas Hoenigin mukaan koron lasku ei ole oikea toimi talouden heikosta tilasta huolimatta.

Bullard ja Hoenig varoittivat Yhdysvaltain inflaatiopaineista ja ohjauskoron pitämisestä liian alhaisena pitkään. Heidän mukaansa Yhdysvaltain rahapolitiikka on jo kevyttä ja inflaatio ongelma.

-Ohjauskoron lasku ei ole nykytilanteessa ehkä oikea reaktio, sanoi Bullard Bloomingtonissa. Hänen mukaansa Yhdysvalloissa muhiva inflaatio on ongelma, joka saattaa riistäytyä hallinnasta, ellei sitä pidetä silmällä.

Alhaisen koron aika johti ongelmiin

Ohjauskoron lasku veisi Yhdysvallat Bullardin mukaan takaisin korkopolitiikkaan, joka synnytti asuntomarkkinoiden kuplan. Pitkään alhaisena pidetty korko aiheutti hänen mukaansa runsaasti ongelmia.

Albuquerquessa puhuneen Hoenigin mukaan on pikemminkin syytä miettiä, koska keskuspankin pitää nostaa ohjauskorkoa rahoitusmarkkinoiden kriisistä huolimatta.

-Kriisi on pakko hoitaa, mutta emme saa unohtaa näköpiirissä olevia ongelmia. Kevyt rahapolitiikka ruokki luottokuplaa, joka johti nykyiseen kriisin, sanoi Hoenig. Hän toivoi, että ohjauskorkoa nostettaisiin mahdollisimman nopeasti.

Yhdysvaltain keskuspankin ohjauskorko on 2,00 prosenttia. Se oli alimmillaan viisi vuotta sitten 1,00 prosenttia.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.