Mainos

Kairossa paniikkia saastesumun vuoksi

Egyptin pääkaupungin ylle laskeutunut pistävä savusumu on herättänyt pakokauhuaa kairolaisten keskuudessa. Ilmiö on esiintynyt kahdesti lauantain jälkeen ja on johtanut Egyptin oloissa harvinaisiin julkisiin vastalauseisiin ja vaatimuksiin selityksestä. Eri viranomaiset ovat antaneet ristiriitaisia selityksiä, mikä on vain lisännyt pelkoa.

Egyptin ilmatieteen laitoksen mukaan kyse on riisiolkien polttamisen aiheuttamasta savusta, joka ei ole päässyt yläilmoihin matalalla olevan pilvipeitteen vuoksi. Egyptin ympäristövirasto sanoi ilmiön johtuvan Pohjois-Egyptin yllä olevasta korkeapaineesta, joka estää saasteiden normaalin hajaantumisen. Ympäristöviraston tiedottaja ei kuitenkaan maininnut savusumulle muuta alkuperää kuin liikenteen päästöt.

Helikopterilla alueen yllä sunnuntaina kierrellyt ympäristöministeri Nadia Makram Ebeid oli puhunut itsestään tuleen syttyneistä, tarkemmin määrittelemättömistä jätteistä. Kairon puhtaanapitolaitoksen johtaja kenraali Magdi Bassyuni sanoi kuitenkin keskiviikkona, ettei hän havainnut palavia jätteitä kierrellessään kaupungissa neljä tuntia tiistaina.

-Lopettakaa valehtelu, älkää teeskennelkö, että viranomaiset tutkivat asiaa, nuo lausunnot ovat vain hämäystä, sanoi kuitenkin ydinenergiatieteen professori Samir Manharawi hallituksen lehden Al Akbarin julkaisemassa lausunnossa.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.