Kaipaatko rauhaa ja rakkautta? Näin elät kuin hippi!

Hippiliike oli voimissaan 1960-luvun lopulla, jolloin rauhan ja rakkauden ilosanoma kolahti suomalaiseenkin nuorisoon. Jäikö hippiaika kokematta, vai kaipaatko takaisin menneeseen? Näillä ohjeilla päivität hippiaatteen tähän päivään!

EHow.com-sivusto ja Wikihow.com laativat ohjeet hippi-elämään.

Ulkonäkö

Kasvata pitkä tukka

Paina päähäsi Pocahontasista muistuttava hiuspanta tai pujota kukka hiuksiisi. Tukan ei tarvitse olla likainen, vain pitkä ja vapaa.

Suosi leveälahkeisia housuja.

Hapsuta farkkujesi tai housujesi lahkeet tai pue niiden päälle helmikoristeltu vyö. Naiset voivat käyttää myös joko pitkiä helmoja tai minihameita.

Heittäydy luovaksi: älä pelkää värejä ja kuvioita. Tyyli on vapaa!

Solmuvärjätyt paidat kuuluvat hippityyliin

Värjää paidat kotona käsintehdyn lookin saavuttamiseksi. Topit ja mustalais-henkiset puserot kuuluvat niinikään hippinaisten vaatekaappiin. Miehet puolestaan voivat käyttää kuvioituja tai pitkiä, etnisiä paitoja ja tietenkin mokkanahkaisia hapsuliivejä.

Paljain jaloin

Kulje paljasjaloin jos mahdollista, etkä välitä jalkojen likaantumisesta. Suosi sandaaleja.

Julista rauhaa

Hippityyli viimeistellään rauhanmerkeillä tai mummomaisilla silmälaseilla.

Elämäntapa

Ryhdy kasvissyöjäksi ja suosi luomua

Vuonna 1971 julkaistu Frances Moore Lappén teos Diet for a Small Planet ja kasvissyöjien kommuuni nimeltään Farmi tekivät kasvissyöntiä tunnetuksi. Farmi raivasi tietä muun muassa soijapapujen ja tofun käytölle.

Kasvata omat kasviksesi.

Kestävä kehitys, yhteisöllisyys ja omavaraisuus ovat olennainen osa hippielämäntapaa. Oman luomuruuan kasvattaminen on loistava tapa ilmentää aatetta.

Osallistu protesteihin ja mielenosoituksiin

Aja asioita, joihin uskot. Hipit seisoivat sen takana, mihin uskoivat; oli kyse sitten naisten opikeuksista, rotujen tasa-arvosta tai Vietnamin sodan vastustuksesta. Älä pelkää kertoa mielipiteitäsi. Kerää joukko samanhenkisiä ihmisiä ja saattakaa äänenne kuuluviin.

Huolehdi planeetastamme ja löydä kosketus luontoon

Hipit ymmärsivät ihmisten saastuttavan Maata tehtaillaan, jätteillään ja kemikaaleillaan. Kierrätys. vihreä elämäntapa ja kestävä kehitys ovat olennaisia hippiliikkeelle. Käytä vanhat materiaalit ja tee niistä itsellesi vaatteita, kierrätä kaikki minkä voit ja käytä kotona tehtyjä puhdistusaineita.

Älä myöskään istu sisällä koneen ääressä, vaan mene ulos luontoon: hengitä raitista ilmaa ja tunne aurinko ihollasi.

Kuuntele vanhaa musiikkia

Hippimusiikki on peräisin 1960- ja -70-luvuilta. Kuuntele esimerkiksi The Beatlesia, Janis Joplinia, Led Zeppeliniä, Jefferson Airlanea, Bob Marleyta, Jimi Hendrixiä, The Doorsia, The Eaglesia, Simon and Garfunkelia tai The Rolling Stonesia: valinnanvaraa riittää.

Ole yksilöllinen

Hipit ovat ennenkaikkea oman tiensä kulkijoita. Jos et ole jostain samaa mieltä, sano se. Älä mukaile muita.

Rakasta kaikkia

Ihmisten rakastaminen oli hippiliikkeen tärkeimpiä viestejä. Kohtele kaikkia kuten haluaisit itseäsi kohdeltavan ja levitä rakkautta ja hyvää tahtoa missä vain voit. Osallistu sodanvastaisiin adresseihin, vastusta ydinaseita ja levitä rauhan viestiä.

Muista vielä nämä!

Opettele soittamaan jotain soitinta. Tosihippi valitsee kitaran.

Upottaudu taiteisiin. Harrasta musiikkia, runoutta tai vaikkapa kuvataiteita: päästä luovuus valloilleen.

Kävele aina kun voit. Autoilu on pahaksi maapallolle.

Ihmiset eivät aina jaa arvojasi. Hyväksy tämä tosiasia. Kunnioita heidän mielipiteitään ja anna heidän olla.

Unohda huumekokeilut. Sinun ei tarvitse käyttää huumeita ollaksesi hippi- Aikanaan hipit kokeilivat päihteitä, mutta nykyisin tiedämme enemmän niiden haitoista. Tosiasiassa monet hipit ennen ja nyt tavoittelivat luonnollista "pilveä" meditaation ja luonnon kautta.

Ole liberaali. Poliittisesti hipit ovat vapaamielisiä liberaaleja.

Lähde eHow.com, Wikihow.com

Kuvat Colourbox.com, Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja