Esiintyjäksi ihmisarkuudesta huolimatta – Hector on karkottanut oveltaan väkivaltaisia faneja

Luokan edessä puhumista jännittänyt Hector on kasvanut suosituksi muusikoksi ja esiintyjäksi. Matkan varrelle on mahtunut liikutusta, väkivaltaisia ihailijoita ja jopa jäähyväiskiertue, mutta Hectorin laulut jatkuvat.

Voiko konserttisaleissa tuhansien ihmisten edessä esiintyvä muusikko jännittää? Voi. Ja jännittääkin.

– Olen ollut suhteellisen ihmisarka pienestä pitäen. Muistan, kuinka esitelmän pitäminen tai ainekirjoituksen lukeminen luokan edessä aikoinaan kauhistutti, Hector sanoo.

– Olen ymmärtänyt, että jotkut artistit jopa oksentelevat ennen keikkaa. Oma esiintymispelkoni ei onneksi koskaan ollut niin vakavaa. Ja vaikka se suurimmaksi osaksi on jo poistunut, jännitän esiintymisiä edelleen.

Eikä hän oikeastaan edes haluaisi olla jännittämättä.

– Olisi hirvittävää, jos se loppuisi. Sillä tavalla valmistaudun kohtaamaan ihmiset, luomaan heihin yhteyden ja inspiroitumaan.

Karkottanut väkivaltaisia "faneja" kotiovelta

Itseluottamuksensa kasvamisesta Hector kiittää bändiä ja yleisöä.

– Kun vielä esiinnyin yksin kitaran kanssa, koko vastuu keikasta kaatui itseni päälle. Hyvässä bändissä jokainen sen sijaan helpottaa toistensa kynnystä.

– Sekin tietysti tuo varmuutta, kun yleisö palkitsee ja kannustaa. Artisti sisäistää huomaamattakin, että "eihän tässä ole mitään hätää". Olemme kimpassa saman asian äärellä – minä toisella, kuuntelijat toisella puolella.

Ihailijoiden antama palaute on liikuttanut Hectoria ja antanut merkitystä työlle.

– Tuntuu mukavalta, kun ihmiset kertovat, kuinka jokin laulu on vaikuttanut heidän elämäänsä suorastaan ratkaisevasti.

Joskus ihailu on mennyt yli.

– Joillekin mieleltään järkkyneille ihmisille ei riitä oma elämä, vaan he rupeavat elämään artistin elämää joskus jopa väkivaltaisesti lähestyen. Olen joutunut karkottamaan tällaisia ihmisiä omalta kotioveltani, Hector sanoo.

Studio55.fi/Piia Simola

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja