Mainos

Kainuun Sanomista Alma Median konserniyhtiö

Alma Media -konsernin omistusosuus Kainuun Sanomain Kirjapainosta on noussut yli 50 prosentin. Alma Median sanomalehtien kustantamisesta vastaava Alpress Oy on tarjoutunut ostamaan loputkin yhtiön osakkeet. Alpress on maksanut 50 %:n osuudesta noin 20 Mmk.

Alma Media -konsernin sanomalehtien kustantamisesta vastaava Alpress Oy ja sen kokonaan omistamat tytäryhtiöt ostivat joulukuussa Kukkosten suvulta ja Räihän perheeltä yhteensä runsaat 16 % Kainuun Sanomain Kirjapaino Oy:n osakkeista. Tuolloin Alpress Oy ilmoitti, että se on kiinnostunut kasvattamaan omistustaan yhtiössä. Sen jälkeen useat kymmenet osakkeenomistajat ovat tarjonneet osakkeitaan Alpressille. Kainuun Sanomain Kirjapainon Oy:n tulo Alpressin konserniyhtiöksi parantaa liikearvopoistojen jälkeenkin lievästi Alpressin kuluvan vuoden tulosta.

Alpress on edelleen halukas lisäämään omistustaan yhtiössä. Alpress onkin lähettänyt kaikille Kainuun Sanomain Kirjapaino Oy:n rekisteröidyille osakkeenomistajille kirjeen, jossa se tarjoutuu ostamaan kaikki yhtiön osakkeet 2250 markan kappalehintaan. Alpressin tarjous on voimassa 12. maaliskuuta saakka.

Kainuun Sanomain Kirjapaino -konserniin kuuluvat liiketoimintaa harjoittavat yhtiöt ovat Kajaanissa ilmestyvää 7-päiväistä Kainuun Sanomat -nimistä sanomalehteä ja graafista teollisuutta harjoittava Kainuun Sanomain Kirjapaino, paikallislehtiä julkaisevat Kuhmon Kirjapaino Oy, Sotkamon Lehti Oy ja Yläkainuun Paikallislehti Oy. Konsernin liikevaihto viime vuonna oli 84 Mmk ja tilikauden tulos oli 5 Mmk. Konsernin palveluksessa työskenteli keskimäärin 167 henkilöä. Ostotarjouksella ei ole välitöntä vaikutusta Kainuun Sanomain Kirjapainon ja sen tytäryhtiöiden toimintaan eikä velvoitteisiin.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.