Kaikkien YouTuben käyttäjien katselutiedot paljastumassa

Google joutuu paljastamaan kaikkien YouTuben käyttäjien katselurekisterit, joista käy ilmi jokainen video, jonka käyttäjä on koskaan katsonut. Britannian yleisradio BBC kertoo, että yhdysvaltalainen tuomioistuin on määrännyt Googlen luovuttamaan rekisterit mediajätti Viacomille.

Päätös liittyy oikeusjuttuun, jossa Viacom syyttää YouTuben omistajaa Googlea tekijänoikeusrikkomuksista. Viacomin mukaan YouTubessa on noin 160 000 luvatonta videopätkää, joiden tekijänoikeudet yhtiö omistaa.

Viacom vakuuttaa, ettei YouTuben käyttäjien tarvitse olla huolissaan yksityisyydestään, sillä se aikoo käyttää rekistereitä vain ja ainoastaan etsiäkseen todisteita Googlea vastaan.

Käyttäjärekisterit sisältävät tiedot käyttäjien käyttäjätunnuksista, tietokoneiden IP-osoitteista ja heidän katsomistaan videoista. Google aikoo pyytää Viacomilta, että se saisi käsitellä rekistereitä ennen niiden luovuttamista niin, ettei käyttäjien henkilöllisyys enää paljastuisi niistä.

Digitaalisia kansalaisoikeuksia valvova yhdysvaltalainen järjestö Electronic Frontier Foundation on tuominnut oikeuden päätöksen takaiskuksi yksityisyyden suojalle.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat