Mainos

Kaikki osapuolet aikovat valittaa jengiläisten kiristystuomiosta

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi vajaa kaksi viikkoa sitten neljä moottoripyöräjengin jäsentä vankeuteen kiristyksen yrityksestä. Juttu etenee näillä näkymin hovioikeuteen.

Tapaus liittyi arvokkaaseen moottoripyörään, joka oli viime kesänä varastettu X-team-jengiläisen kotipihan läheisyydestä Helsingin Katajanokalta. X-team on moottoripyöräkerho Bandidosin kannattajakerho.

Keväällä jengiläiset olivat saaneet vihiä, että moottoripyörää olisi säilytetty Tuusulassa virolaismiehen omistaman kiinteistön pihalla. Oikeuden mukaan käräjien aikana näytettiin toteen, että jengiläiset olivat yrittäneet kiristää virolaismiehiltä 60 000 euroa.

Kaksi Bandidosin ja kaksi X-teamin jäsentä tuomittiin kahden virolaismiehen kiristyksen yrityksestä yhdeksän kuukauden vankeusrangaistuksiin. Nelikko määrättiin maksamaan asianomistajille kärsimys- ja oikeuskuluja reilut 8 000 euroa.

Uhrit tyytymättömiä korvaussummaan

Sekä tuomitut, jutun syyttäjä että asianomistaja ovat ilmoittaneet käräjäoikeudelle tyytymättömyytensä tuomioon.

Uhrit ovat tyytymättömiä määrättyyn korvaussummaan sekä siihen, että tuomio tuli törkeän kiristyksen yrityksen sijaan pelkästä kiristyksen yrityksestä. Lisäksi heidän mielestään rangaistuksia olisi syyttäjän vaatimuksen mukaisesti pitänyt koventaa järjestäytyneen rikollisryhmän jäsenyyden perusteella.

Syyttäjä ja tuomitut ovat ilmoittaneet tyytymättömyytensä koko tuomioon. Valitusaika hovioikeuteen on 30 päivää.

Tuomitut ovat kiistäneet syyllistyneensä rikokseen.

* Toisin kuin aiemmassa jutussa mainittiin, vakuutusyhtiö ei ole korvannut pyörän omistajalle 38 700 euroa, vaan kyseessä on ainoastaan arvio mahdollisesti maksettavien korvausten määrästä. Oikeudessa kuultujen jengiläisten ja pyörän omistajaksi kerrotun miehen mukaan vakuutusyhtiö on kieltäytynyt maksamasta korvaussummaa ja asian käsittely on yhä kesken.

(19.7.2013)

(22.7.2013)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.