Kaikki lapsilisästä: Näin lapsilisää maksetaan vuonna 2023

Äitiyspakkauksen tuotteiden määrä vähenee – tällainen on uusi pakkaus 1:53
KATSO MYÖS: Kela myöntää lapsen saaneille myös äitiyspakkauksia. Katso, mitä kaikkea sisältää vuoden 2023 äitiyspakkaus.

Milloin lapsilisää maksetaan vuonna 2023? Lapsilisän maksupäivät vuodelle 2023 löytyvät listattuna tästä artikkelista.

Tiesitkö, että lapsilisälaki säädettiin jo vuonna 1948? Tuolloin päätettiin, että lapsilisää saivat kaikki lapsiperheet riippumatta perheen tuloista tai varallisuudesta.

Kyseessä oli Suomen ensimmäinen kaikille tiettyyn ryhmään kuuluville maksettava tuki eli niin sanottu universaali tuki, Kelan Tutkimusblogissa kerrotaan.  Ensimmäisenä vuonna lapsilisää saavia lapsia olikin jo 1 167 300.

Milloin lapsilisä maksetaan vuonna 2023?

Tyypillisesti lapsilisän maksupäivä on jokaisen kuukauden 26. päivä, mutta päivämäärä voi toisinaan muuttua seuraavista syistä: jos 26. päivä osuu viikonlopulle tai pyhäpäivälle tai näiden jälkeiselle päivälle, kuten maanantaille, lapsilisän maksupäivä on edeltävä pankkipäivä.

Loppuvuonna 2022 lapsilisää maksetaan vielä joulukuun 23. päivä eli perjantaina, aatonaattona – ja vieläpä tuplana! Lue lisää kaksinkertaisesta lapsilisästä tästä jutusta. 

Lapsilisän maksupäivät vuonna 2023

26. tammikuuta

torstai

24. helmikuuta

perjantai

24. maaliskuuta

perjantai

26. huhtikuuta

keskiviikko

26. toukokuuta

perjantai

22. kesäkuuta

 torstai

26. heinäkuuta

keskiviikko

25. elokuuta

perjantai

26. syyskuuta

tiistai

26. lokakuuta

torstai

24. marraskuuta

perjantai

22. joulukuuta

perjantai

Vuonna 2023 kuusi lapsilisän maksupäivää osuu perjantaille, ja kuusi maksupäivää osuu kuukauden 26. päivälle.

Paljonko lapsilisää saadaan?

Lapsilisän määrään vaikuttaa alle 17-vuotiaiden lasten lukumäärä. Kun yhdestä lapsesta lapsilisää saa 94,88 euroa, toisesta lapsesta ja jokaisesta lapsesta sen jälkeen summan saa korotettuna – kunhan kaikki lapsilisät maksetaan samalle henkilölle. Kelan mukaan lapsilisä voidaan maksaa äidille, isälle tai muulle lapsen hoidosta huolehtivalle huoltajalle.

Lapsilisää maksetaan...

Yhdestä lapsesta

94,88 e

Toisesta lapsesta

104,84 e

Kolmannesta lapsesta

133,79 e

Neljännestä lapsesta

163,24 e

Viidennestä lapsesta sekä kaikista seuraavista lapsista 

182,69 e

Lapsilisää alkaa saada lapsen syntymää seuraavassa kuussa, ja tuen maksaminen loppuu siinä kuussa, kun lapsi täyttää 17 vuotta.

Yksinhuoltajakorotus

Jos vanhemmat eivät asu yhdessä, he päättävät, kummalle lapsilisä maksetaan. Jos sopua ei synny, lapsilisä maksetaan sille huoltajalle, jonka luona lapsi pääasiassa asuu.

Yksinhuoltajat saavat korotusta lapsilisään. Vuoden 2023 ajan yksinhuoltajakorotus on 68,30 euroa kuukaudessa jokaisesta lapsilisään oikeuttavasta lapsesta. Korotusta lapsilisään saa silloin, kun ei ole avio- tai avoliitossa tai on muuttanut puolisosta erilleen yhteiselämän loputtua. Yhteishuoltajuus ei vaikuta korotukseen.

Lapsilisä on verotonta tuloa, johon omaisuus tai tulot eivät vaikuta.

Lue myös:

    Uusimmat