Kahdeksan varoittavaa merkkiä: Käyttäydytkö kuin pilalle hemmoteltu kakara?

Miten pilalle hemmoteltu, itsekäs ihminen käyttäytyy? Nämä kahdeksan esimerkkiä antavat osviittaa siitä, miten tällainen ihminen toimii ja ajattelee arkisissakin askareissa.

Oletko sinä tai kenties ystäväsi pomottelevaa tyyppiä? Onko tyhjästä nalkuttaminen osa arkipäivää? Nämä ja muut itsekkäät tavat voivat olla merkkejä siitä, että käyttäytyminen lähentelee samaa luokkaa kuin pilalle hemmotellulla kakaralla, joka odottaa että äiti tulee ja siivoa hänen huoneensa ja tarjoilee ruuan nenän alle.

Nämä ovat varoittavia esimerkkejä itsekkään ihmisen käyttäytymistavoista – ethän vain itse ole sellainen?

1. Hän syyttää muita ongelmistaan

Pilalle hemmoteltu ihminen syyttää aina muita omista ongelmistaan ja alamäistä elämässään. Vaikka hänen tulisi rohkeasti kohdata ongelmansa, hän vain kaataa ne muiden niskaan. Jos pyykit jäävät pesemättä, se onkin yhtäkkiä laiskan poikaystävän syy, mukavia juttelemaan naapurin vika, liian likaisten pyykkien kuvotus. Toisin sanoen tällainen ihminen keksii aina tekosyitä ja etsii syntipukkeja – paitsi itsestään.

2. Hän odottaa muiden tekevän hänen tehtävänsä

Tällainen ihminen sysää muille aina vastuutehtäviä, jotka hänen pitäisi itse hoitaa. Jos pomo antaa hänelle työtehtävän, hän ojentaakin sen salakavalasti työtoverilleen. Hänestä saa helposti sellaisen kuvan, että hän on vain laiska. Omat aamupalat jäävät tekemättä ja sängyt sijaamatta: ehkäpä hän odottaa, että äiti tulisi ja tekisi ne hänen puolestaan! Siksipä usein tällaisen ihmisen seurustelukumppani on tossun alla.

3. Hän ajattelee muiden olevan hänen palvelusväkeään

Jos tärkein keskipiste on oma napa, hän näkee muut arvottomina. Hän käyttäytyy tympeän ylpeästi jopa perheensä ja ystäviensä keskuudessa. Jos hänen kotinsa tai työpöytänsä on sekaisin, se saattaa olla sitä viikkokaupalla: hän ikään kuin odottaa, että joku muu tulee ja siivoaa sen hänen puolestaan.

4. Hän saa käsittämättömiä raivokohtauksia

On rauhallinen, leppoisa päivä, ei kiire minnekään. Lempikenkien toinen pari on kateissa ja samassa helvetti on irti. "Kuka on h*lvetti on ottanut mun...!" sihahtaa suusta. Hän saattaa raivota, viskoa tavaroita ja räyhätä suu vaahdossa, että hänen poikaystävänsä on TAAS kadottanut hänen lempikenkänsä, poikaystävän pitäisi huolehtia paremmin hänen tavaroistaan eikä vain heitellä niitä minne sattuu, ohi kulkeva koirakin on helvatun rasittava, siitä pitää päästä eroon, kaikki on sieltä ja syvältä, hän ei enää ikinä koskaan milloinkaan astu tähän kämppään, hän muuttaa heti-nyt pois, nyt tuli loppu tälle kaikkien aikojen huonoimmalle seurustelusuhteelle..

Raivonpuuskat ovat täysin käsittämättömiä, aivan kuten pahaisella murkkuikäisellä.

5. Hän ei välitä muiden tarpeista

Minä, minä, minä -ajattelun myötä muiden huomioon ottaminen on ylivoimaista, toisin sanoen turhaa. Tällainen ihminen ei osaa asettua muiden asemaan ja hänen mielestään kaikkien pitäisi aina ajatella ja voivotella vain hänen huoliaan ja tarpeitaan. Hän ei osaa kysyä "Kuinka voit?", "Onko kaikki hyvin?" ja jos osaakin, hän ei kuuntele vastaustasi, vaan alkaa puhua omista asioistaan ja siitä, mitä hän söi tänään aamupalaksi. Hänellä on myös tapana soittaa ystävilleen vain silloin, kun hänellä on jokin huonosti. Vastapalvelusta on kuitenkin turha odottaa.

6. Hän keskeyttää aina muut

Onko hän aina huomion keskipisteenä? Keskeyttääkö hän aina muut saadakseen puheenvuoron, vaikka hän ei edes tiedä mistä puhutaan? Hänellä on aina olemassa oma mielipide, joka on se oikea. Hän ei halua jäädä koskaan ulkopuolelle, vaan änkee jokaiseen keskusteluun mukaan vaikka se olisi hyvin henkilökohtainen.

7. Hän haluaa kaikkien olevan samaa mieltä kuin hän

Saako hän hepulin, jos joku muu on eri mieltä kuin hän? Eri ihmisillä on erilaisia mielipiteitä, mutta hänen mielestään hän on se, joka on aina oikeassa. Hän suorastaan yrittää käännyttää muut hänen puolelleen käyttäen mielistelyä, faktojen (jopa keksittyjenkin sellaisten, aivan kuten Kaksoset-horoskooppimerkillä on tapana) esiintuomista ja jopa uhkailua.

8. Hän ei ole omasta mielestään koskaan väärässä

Jos käykin ilmi, että hän on ollut alun perinkin väärässä ja joku sanoo siitä hänelle, hän suuttuu ja loukkaantuu verisesti. Hän ei kestä edes ajatustakaan olla väärässä, eikä hän sitä hyväksykään. Jollain kummallisella tapaa hän kääntää päässään olleensa täysin oikeassa, muut ovat väärässä ja piste. Ja sitten hän alkaa keksiä tekosyitä tai alkaa haukkua muita raivonpuuskassa.

Kaikkein pahinta tällaisen pilalle hemmotellun ihmisen kanssa on se, että hän harvoin itse tajuaa olevansa sellainen.


AVA

Lähde: Magforwomen.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat