Mainos

Kabila nimitti hallituksen

Entisen Zairen johtaja Laurent Kabila on nimittänyt maahan hallituksen.

Kabilan liittouma sai keskeisimmät ministerinsalkut. Kongon Demokraattisen tasavallan ensimmäinen hallitus jäi kuitenkin vajaaksi, sillä muunmuassa pääministeriä ei nimetty lainkaan.

Kabilaa on painostettu antamaan oppositiojohtaja Etienne Tshisekedille pääministerin paikka. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että Kabila on päättänyt jättää Tshisekedin hallituksen ulkopuolelle.

Zairen oppositio ei tunnusta maan uutta hallitusta

Zairen oppositiojohtaja Etienne Tshisekedi ei tunnusta maan uutta hallitusta. Lehdistötilaisuudessa hän sanoi pyytäneensä kansaa vastustamaan kaikin voimin Laurent Kabilan muodostamaa hallitusta.

Uutta hallitusta vastustavat mielenosoittajat tulittivat tänään ilmaan maan pääkaupungissa, kertoivat silminnäkijät. Vahingoilta kuitenkin ilmeisesti vältyttiin.

Mobutu saapui Marokkoon

Zairen syrjäytetty presidentti Mobutu Sese Seko on saapunut Marokkoon. Lentokenttävirkailijoiden mukaan Mobutu vaikutti yhä kovin huonokuntoiselta ja tarvitsi apua noustessaan lentokoneesta.

Mobutu lensi Marokkoon Togosta, jonne hän pakeni pian sen jälkeen, kun kapinalliset olivat vallanneet Zairen pääkaupungin.

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.