Mainos

Kääriäinen: Suomi ei automaattisesti osallistu Libanon-operaatioon

EU:n kriisinhallintakyvyn kehittäminen on Suomen meneillään olevan EU-puheenjohtajuuskauden yksi keskeinen tavoite, puolustusministeri painottaa.

Suomen osallistuminen Libanonissa todennäköisesti alkavaan monikansalliseen rauhanturvaoperaatioon ei puolustusministeri Seppo Kääriäisen mielestä ole itsestään selvää.

- Päätös tehdään vakavalla harkinnalla ja vastuullisuudella. Siinä punninnassa suomalaisten turvallisuus mahdollisessa operaatiossa otetaan huomioon painavalla tavalla, Kääriäinen totesi Suomen Reserviupseeriliiton 75-vuotisjuhlassa Haminassa tänään.

Kääriäinen painotti, että jokainen rauhanturvaamistehtävissä sattunut kuolemantapaus tulee tutkia perinpohjaisesti. Myös tuorein, Israelin etelälibanonilaiselle Khiamin tarkkailuasemalle tekemän iskun aiheuttama kuolemantapaus on ministerin mukaan saatava selvitetyksi rehellisesti.

- Sen vastauksen pystyy antamaan vain Israel, Kääriäinen totesi.

Suomen meneillään olevan EU-puheenjohtajuuskauden yksi keskeinen tavoite on puolustusministerin mukaan EU:n kriisinhallintakyvyn kehittäminen.

- Näiden valmiuksien parantaminen edellyttää oikeanlaisten voimavarojen pitkäjänteistä kehittämistä, sisäisen päätöksenteon virtaviivaistamista sekä EU:n ja Naton paranevaa yhteistyötä.

Kääriäisen mielestä tavoitteena on kyvykäs ja uskottava EU kansainvälisessä kriisinhallinnassa. - Sellainen unioni on Suomen etujen mukainen, hän lisäsi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.