"Kääntyikö takki Säätytalolla?" – Hallituksen työelämäpolitiikka laitettiin grilliin kyselytunnilla

Keskustan Kurvinen hyökkäsi toisen oppositiopuolueen SDP:n kimppuun.

Hallituksen työelämäpolitiikkaa puitiin eduskunnan kyselytunnilla torstaina. SDP:n kansanedustaja Lauri Lyly aloitti kyselytunnin siteeraamalla yhden perussuomalaisen luottamushenkilön kesällä kirjoittamaa mielipidekirjoitusta.

Lylyn mukaan kirjoituksessa ihmeteltiin, missä on perussuomalaisten kuuluttama "suomalainen tulee aina ensin". Lylyn mukaan mielipidekirjoituksessa sanotaan, että perussuomalaiset on valmiina asettamaan suomalaisen palkkatyöläisen entistäkin kurjempaan ja haavoittuvampaan asemaan.

– Vielä ennen vaaleja perussuomalaisten mielestä lakko-oikeus oli turvattava vähintään nykyisessä laajuudessaan. Nyt olette valmis rajoittamaan tätä oikeutta. Ennen vaaleja vastustitte irtisanomissuojan heikennystä, ette enää.

Lyly kysyi, onko perussuomalaiset muuttanut kantaansa vai onko ollut aina tätä mieltä.

"SDP halusi jähmettää kaiken"

Valtiovarainministeri, kyselytunnilla pääministeriä sijaistava Riikka Purra (ps.) sanoo, että hallitusohjelmaan on kirjattu julkisen talouden korjaamistoimenpiteitä ja rakenteellisia työllisyystoimia.

Lyly jatkoi, että hallituksen työelämäpolitiikka on vinoutunutta ja hallitus on ottanut suoraan työantajan roolin neuvotteluiden osapuolena.

– Kysynkin teiltä Purra uudestaan, onko takki kääntynyt Säätytalolla? Lyly sanoi.

Purra vastasi, että juuri uutisoitiin uusista laskelmista, joiden mukaan tavanomaisen noin 3 500 euroa tienaavan palkansaajan ensi vuonna käteen jäävät tulot kasvavat lähes 600 eurolla.

Keskustan kansanedustaja Antti Kurvinen sanoi, että keskustassa ollaan ollut todella surumielisiä.

– Me ajattelemme, että työantaja ja työntekijä eivät ole toisiaan vastaan, vaan ollaan samassa veneessä. Tällaiset suurlakot ja rettelöt eivät ole missään tapauksessa isänmaan edun mukaisia, Kurvinen sanoi.

– Mutta kaikella kunnioituksella haluan nyt sosiaalidemokraateille sanoa sen, että koko viime kauden me samassa hallituksessa ehdotimme, että tehdään yhdessä reiluja, työelämän kannalta reiluja uudistuksia ja teille ei kelvannut yhtään mikään, te halusitte jähmettää kaiken paikoilleen, Kurvinen sanoi.

 

Lue myös:

    Uusimmat