Juniorit veivät – Ruotsin päävalmentaja lateli katkeraa tekstiä Karjala-turnauksen Venäjä-taistosta

Suomen jälkeen myös Ruotsi sai taipua Venäjän juniorijoukkueelle jääkiekon Karjala-turnauksessa Helsingissä. Tre Kronorin päävalmentaja Johan Garpenlöv latasi tappion jälkeen varsin katkeran oloista tekstiä.

Ruotsi ja Venäjä tahkosivat ottelua pitkään nollilla, kunnes Ruotsi meni Anton Wedinin osumalla 1–0-johtoon vajaat neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä.

Maalivahtinsa pois ottanut Venäjä puristi kuitenkin alle 20-vuotiaiden maajoukkueellaan rinnalle minuutin ja 11 sekuntia ennen loppua, kun Rodion Amirov onnistui painamaan limpun rysään.

Ottelu eteni voittomaalikilpailuun, jonka jälkeen Venäjä juhli lopulta 2–1-voittoa. Venäjältä onnistuivat rankkareissa Amirov ja 1–1-tasoituksen syöttänyt Vasili Podkolzin, kun taas Ruotsin ainoa onnistuja oli Daniel Zaar

Ruotsin reaktio? Päävalmentaja Johan Garpenlöv oli äänessä Aftonbladetin jutussa.

– Meillä oli paikkamme, mutta emme onnistuneet maalaamaan niistä. Kun katsoo peliä, olimme parempi joukkue, Garpenlöv murahteli.

Venäjältä kirjattiin 36 laukausta maalia kohti, Ruotsilta 30.

Suomi oli saanut torstaina kyytiä Venäjältä lukemin 2–6. Suomi ja Ruotsi iskevät yhteen tänään sunnuntaina isänpäivän ottelussa.