Leijona-puolustaja kertasi dramaattista tasoitustaan

Venäjä on ollut tällä kaudella Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueelle ylitsepääsemätön este EHT-turnausten peleissä, eikä asia muuttunut torstaina. Tällä kertaa ratkaisu nähtiin vasta voittomaalikisassa, jossa Venäjä oli parempi.

Venäjä kukisti Jaroslavlissa pelatussa kamppailussa Suomen 3–2. Myös voittomaalikisassa mentiin pitkän kaavan kautta, sillä ratkaisu nähtiin vasta yhdeksännessä parissa. Ottelun päättäneen osuman teki Dmitri Kagarlitski, joka onnistui voittomaalikisassa viimeistelyssä peräti kolmesti.

Tappiosta huolimatta puolustaja Mikko Lehtonen löysi Suomen esityksestä myös paljon hyvää.

– Oli tiukka ja kova matsi. Venäjä on aina paha. Heillä on hyviä pelaajia paljon, ja on tosi taitava porukka. Vastustaja pelasi aika odotetusti, Lehtonen sanoi puhelimessa.

Parannettaviin asioihin Lehtosen mielestä kuuluu muun muassa ylivoimapelaaminen. Hän itse viimeisteli 2–2-tasoituksen vain yhdeksän sekuntia ennen kolmannen erän loppua, kun Suomi pelasi ilman maalivahti Veini Vehviläistä.

– Näin, että maalin edessä on ruuhkaa, ja ammuin. Hyvä, että meni sisään, mutta harmi, ettemme voittaneet. Rankkarit ovat aina pienestä kiinni, Lehtonen sanoi.

Joukkue suuntaa Tukholmaan

Suomi ja Venäjä olivat ottelussa liikkeellä melko kokeilupitoisilla miehistöillä.

Suomi meni johtoon avausminuutilla Niko Ojamäen ohjattua kiekon verkon perukoille. Venäjä tuli nopeasti tasoihin, kun Ilja Mikheevin laukaus painui Vehviläisen ohi. Kolmannessa erässä Mikheev riisti kiekon ja päätti kuljetuksensa 2–1-maaliin.

Voittomaalikisassa Suomelta viimeistelyssä onnistuivat Juhani Tyrväinen kertaalleen ja Oliwer Kaski kahdesti.

Suomella on Venäjä-kamppailun jälkeen edessään nopea siirtymä Tukholmaan, jossa se kohtaa lauantaina Tshekin ja sunnuntaina isäntämaa Ruotsin.

– Nyt palautellaan ja huomenna (perjantaina) matkustetaan. Seuraava peli tulee nopeasti vastaan, Lehtonen sanoi Venäjä-ottelun jälkeen.