Tre Kronor rankaisi Leijonia joka ylivoimallaan – Sami Vatanen valittiin turnauksen parhaaksi puolustajaksi

Suomen komea loppurutistus ei riittänyt Ruotsin ylivoimamaalien tasaamiseen. Toisessa erässä kahdesti iskenyt Tre Kronor vei voiton maalein 3–1.

Ruotsi vei Helsingin EHT-turnauksen voiton, kun se kaatoi Leijonat maalein 3–1 turnauksen päätösottelussa sunnuntaina.

Erikoistilanteet näyttelivät ottelussa pääosaa, sillä Ruotsin kaikki maalit syntyivät ylivoimalla. Ensimmäisessä erässä iski Anton Lander, toisessa erässä miesvajaalla pelannutta Suomea rankaisivat Jesper Olofsson ja Henrik Tömmernes.

Ruotsi hyödynsi ottelussa kaikki kolme ylivoimaansa, vastaavasti Suomen ylivoima jäi tehottomaksi kahdella yrityksellä.

Suomi lähti päätöserään kirimään 0–3-tappioasemaansa ja sai kiitettävää painostusta aikaiseksi, mutta Pietarin SKA:n maalivahti Lars Johansson oli huippuvireessä.

Johansson torjui 29 kertaa, kun taas Jussi Olkinuora torjui 22 laukauksesta 19.

Vain KooKoo-hyökkääjä Heikki Liedes onnistui livauttamaan kiekon Johanssonin selän taakse. Tre Kronor -vahti valittiin ansaitusti turnauksen parhaaksi maalivahdiksi.

Leijonien takalinjoilla Ruotsia vastaan silmämääräisesti arvioituna puolet ottelusta pelannut Sami Vatanen valittiin turnauksen parhaaksi puolustajaksi, kun taas Anton Lander oli paras hyökkääjä.