Asiantuntijat lyttäsivät Ruotsin nuorten MM-kisoissa – "Hirvittävää"

Katso videolta: Nuoret Leijonat kaatoi MM-jäällä Slovakian.

Ruotsin alle 20-vuotiaiden miesten jääkiekkomaajoukkue otti nuorten MM-kisojen toisen voittonsa tiistaina, kun se kaatoi Saksan 1-0-lukemin. Ruotsalaisasiantuntijat lyttäsivät oman joukkueen pelaamisen Saksa-ottelussa. Ruotsi oli voittanut MM-turnauksen avauspelin Itävaltaa vastaan peräti 11-0.

Ruotsi onnistui vain kertaalleen maalinteossa Saksaa vastaan. Ottelun ainokaisen viimeisteli Adam Engström avauserän viimeisellä minuutilla. Ruotsi sai myös rangaistuslaukauksen toisessa erässä, mutta Fabian Lysell epäonnistui suorituksessaan. Ruotsi oli tilastollisesti vahvin toisessa erässä, se vei laukaukset 18-2. Kokonaisuudessaan ottelussa laukaukset menivät Ruotsille 44-28.

– Saksalaiset jaksavat vastustella puoli erää, ei enempää, SVT:n asiantuntijana toimiva maailmanmestari ja NHL:ssä yli 700 ottelua yhteensä tahkonnut Mikael Renberg sanoi ennen ottelua.

Ruotsin maalivahti Carl Lindbom teki avauserässä useita huippupelastuksia Saksan ollessa ylivoimalla. Ruotsi sai toisessa erässä jobinpostia, kun maalin viimeistellyt Engström kompastui mailaan ja meni kovalla vauhdilla päin laitaa. Engström joutui istumaan vaihdossa vielä osan kolmannestakin erästä.

Lindbomin hyvät otteet jatkuivat kolmannessa erässä. Ruotsi joutui ottelun lopussa alivoimalle ja saksalaiset saivat useita paikkoja iskeä tasoituksen, mutta lopulta Ruotsi vei niukasti ottelun. Ruotsalaisten pelaaminen sai kovaa kritiikkiä ruotsalaisasiantuntijoilta.

– Melkein katastrofaalisen huono kolmas erä. Maalivahti Carl Lindbom pelasti Ruotsin, Renberg totesi SVT:llä.

– Hattu päästä Saksalle, Ruotsilta hirvittävää pelaamista puolustuspäässä, Jonas Andersson sanoi.

Ruotsin MM-turnaus jatkuu torstaina Tshekkiä vastaan. Ruotsi kohtaa alkulohkon viimeisessä ottelussa Kanadan.