Leijonat sai kyytiä Venäjän nuorisomaajoukkueelta – itänaapurista murskakritiikkiä Jukka Jalosen valinnoille: "Puolet pelaajista ei osaa luistella"

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue hävisi Helsingin EHT-turnauksen avausottelussa Venäjälle maalein 2–6.

Vuodenvaihteen MM-turnaukseen valmistautuvat nuoret venäläiset ottivat Leijonilta luulot pois jo avauserässä viemällä ensimmäisen 20-minuuttisen maalein 3–0. Kiekkolegenda Igor Larionovin luotsaama ryhmä tuli kaukaloon kovalla intensiteetillä, eikä Leijonat pystynyt vastaamaan isokokoisten venäläisten vauhtiin ja yksilötaitoon.

– En tietenkään odottanut, että Venäjä voittaisi näin selvin lukemin, mutta osasin odottaa, että nuoret pelaajamme pelaisivat hyvin. He pelasivat hienosti, Venäjän A-maajoukkuetta kaudella 2002–2003 luotsannut Vladimir Pljushtshov sanoo Championat-sivustolla.

Valmennusuransa keväällä 2014 lopettanut Pljushtshov, 65, on toiminut vuosien saatossa päävalmentajana myös kaikissa Venäjän nuorisomaajoukkueissa.

– Maajoukkuepaidan pukeminen on aina suuri kunnia, ja melkein kaikilla näillä pelaajilla on kokemusta KHL:stä, jossa he ovat tottuneet pelaamaan aikuisten miesten kanssa.

Suomea vastaan Venäjän kokoonpanossa oli 22 pelaajaa, joista 17 on pelannut tällä kaudella KHL:ssä.

Leijonien kokoonpano taas koostuu koronatilanteen vuoksi täysin Liigassa pelaavista pelaajista. Mukana on kaikkiaan 12 maajoukkueen ensikertalaista.

Pljushtshov laukoi Jalosen miehistöstä tylyä tekstiä.

– Toinen kysymys on, miksi Suomella on joukkue, jossa puolet pelaajista ei osaa luistella.

Lue myös:

    Uusimmat