Petteri Sihvonen: Leijonien vaikeuksien takana kylmä totuus

Leijonien osalta tämänvuotinen Karjala-turnaus on sujunut nihkeästi. Kahdesta pelistä mukaan on tarttunut tasan nolla pistettä. MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntijan Petteri Sihvosen mukaan Leijonien vaikeudet johtuvat hyvin pitkälti pelaajamateriaalista.

Torstaina Venäjän nuorisojoukkue kylväsi Leijonia lukemin 6–2.

Lauantaina Leijonien ilme oli parempi, mutta tulos oli taas heikko. Tshekille 2–0-voitto.

– Torstain peli osoitti sen, että paras taktiikkakaan ei auta, jos henkinen valmistautuminen ei ole kohdillaan. Se oli tekemätön paikka. Jukka Jalosella kävi pieni lapsuus, kun hän puhui siitä, ettei se peli oikein kiinnostanut, MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen mietti.

Sihvonen allekirjoittaa sen, että lauantain Tshekki-pelissä nähtiin jo selvästi parempi Leijona-lauma.

– Asenne korjaantui, niin kuin siinä aina käy tuollaisten tappioiden jälkeen. Leijonat pelasi hyvin säntillisesti – ihan kuten Jalonen oli pyytänyt. Maksimaallisen kurinalaisesti, ehkä jopa niin, että he kangistuivat kaavoihin. Se on Jalosen tapa pistää paketti kasaan.

– Vasta kolmannen erän takaa-ajossa, kun Tshekki alkoi suojella johtoaan, Leijonat löysi tunnetta. Se oli ihan mallikas se kolmas erä. Mutta kysymys on se, että vaikka Leijonat on pelannut aiemminkin Jalosen komennuksessa altavastaajana, niin riittävätkö taidot? Nyt ei ole mitään pitkää leiritystä alla, mikä auttaisi pelillisen edun löytämisessä.

Sihvosen mukaan Tshekki otti ansaitun voiton, vaikka Leijonat pelasikin hyvän pelin olosuhteisiin nähden.

– Rakenne oli aika hyvässä kunnossa, mutta se viimeinen tärkeä sävel puuttui. Oikeat syöttösuunnat puuttuivat ja maalinteossa ei ollut tehokuutta. Yksinkertaisesti taito vastaan taito -pelissä tuli häviö, Sihvonen linjasi.

Sihvonen viittaakin kylmään totuuteen. Pelaajamateriaalin heikkouteen.

– Oikeat nuotit, mutta pystyykö jokainen jätkä soittamaan niitä? Sihvonen kyselee kielikuvallisesti.

Lue myös:

    Uusimmat