Julkkiskokki Sara La Fountain: Näillä mehuilla kilot karisevat ja saat energiaa!

Sara La Fountainin tuoreessa Healthy Kitchen -kirjassa on reseptejä herkutteluun ja kokonaisvaltaiseen hyvään oloon. Julkkiskokin salainen ase energiseen ja onnelliseen oloon ovat hyvistä raaka-aineista tehdyt vihermehut.

– Healthy Kitchen on terveyttä, hyvää mieltä ja laadukkaiden raaka-aineiden iloista leikkiä, Sara La Fountain kiteyttää uuden kirjansa idean.

Kirjassa löytyy reseptejä helpoista aamiaismehuista vaativampiin viikonloppuillallisiin, ja terveellisistä arkiruoista herkkukakkuihin. Sara on itse tehnyt reseptit, stailannut ruoat ja ottanut vieläpä ruokakuvatkin. Samalla Sara on kuvannut ruokaohjelmia ja viettänyt kiireistä elämää. Energiaa hän saa luonnonmukaisesta kasvis- ja raakaruokapainotteisesta ruokavaliosta.

– Mieli on kirkastunut ja viitisen kiloa on pudonnut ihan huomaamatta. Monella on vajetta vitamiineista, mikä aiheuttaa mielitekoja. Kun olen juonut vihermehuja, mieliteot ovat hävinneet. Olen tosi energinen ja hyväntuulinen. Tekisi mieli suunnilleen tanssia kaduilla! Sara naurahtaa.

Myllerrysten vuosi ja luomusta energiaa

Sara La Fountain kertoo, että hänen elämässään on ollut käynnissä myllerrysten vuosi, ja hän on putsannut elämässään monia asioita. Energiaa on tuonut raakaruokavalio, ja hän on innokas vihermehujen puolestapuhuja.

– Vihermehuilla turvotus katoaa ja voin hyvin. Vihermehujen kanssa on lupa sooloilla ja löytää oma suosikkinsa. Minulla ne laittavat aineenvaihdunnan hyvin käyntiin.

Sara kärsi kovasta stressistä ja kaksi vuotta sitten hivenainetutkimukset paljastivat, että kaikki vitamiinit eivät imeytyneet.

– Elämässä tuli täyskäännös, halusin saada kehoa ja mieltä enemmän tasapainoon. Teen mehuja ja smoothieita saadakseni ravintoaineita nestemäisessä muodossa, jolloin ne imeytyvät paremmin. Pilleritavara ei välttämättä toimi, hän pohtii.

– Olen tehnyt kuluneen vuoden aikana ihan hurjasti töitä, aivan taukoamatta, mutta se ei tunnu kropassa. En olisi ikinä jaksanut, ellen olisi huolehtinut terveellisestä syömisestä.

Vaikka raakaruoka ja luomu on Saran mukaan vallitseva ruokatrendi esimerkiksi Yhdysvalloissa, hän ei halua, että ruokaan suhtaudutaan ryppyotsaisen vakavasti. Hän kannustaakin ihmisiä kokeilemaan ja maistelemaan, ja ilolla ottamaan puhtaat, energiaa antavat raakaruoat osaksi elämäntapoja.

– Luomusta saat kaikki ravintoaineet, siksi pidän siitä. Toivon, että kaikki saavat kokea, miltä tuntuu elää kirkkaammin. Kannattaa aloittaa pienillä askelilla: maistele, kokeile ja pidä hauskaa. Terveellisen ruoan syönnin ei tarvitse olla vakavaa, että syödään porkkanaraastetta ja ollaan kiukkuisia. Pitää olla ravitsevuutta ja hyviä rasvoja ruokavaliossa, neitsytkookosöljyä esimerkiksi, Sara muistuttaa.

Hänellä on täsmäaseet siihen, kuinka kaamosväsymys nujerretaan: mehulingolla ja hyvillä raaka-aineilla.

– Kotiin kannattaa hommata mehulinko ja nappailla vitamiinit nestemäisestä ravinnosta. Kirjassa on paljon terveellisiä cocktaileja ja ideoita. Esimerkkinä vihersmoothieen sopii hyvin inkivääri, viherlehdet ja puhdistava selleri. Ananas raikastaa ja laittaa aineenvaihdunnan käyntiin. Heitä mukaan yrttejä ja persiljaa, kurkku nesteyttää ja puhdistaa. Näistä tulee paljon virkeämmäksi ja tulee hyvä olo! Sara hehkuttaa.

Raw Warrior Smoothie

1 omena

50 g ananasta

1/2 nippua persiljaa

1 nippu basilikaa

3 sellerinvartta

2/3 kurkkua

1 vihreä paprika

100 g parsakaalia

2 cm pala inkivääriä

Kuori ja pilko hedelmät. Laita kaikki ainekset mehulinkoon. Nauti mehu jäiden kanssa.

Resepti: Sara La Fountain: Healthy Kitchen – Hyvää oloa keittiöstä (Tammi 2013).

MTV3/Laura Kokko

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja