Julia vähensi treeninsä puoleen ja saavutti tavoitekehonsa – 6 vinkkiä, joiden avulla sinäkin onnistut painonpudotuksessa!

Kesätreeni: Core kuntoon 5:10
Core kuntoon: kesätreeni vatsalihaksille

Julia Malacoff treenasi aiemmin kuusi kertaa viikossa, mutta sai unelmiensa vartalon vasta yllättävien muutosten jälkeen.

Moni tuskailee kesän jälkeen treenitavoitteidensa tai ulkonäköpaineiden kanssa ja aloittaa elämäntapamuutoksen. Se kaatuu kuitenkin helposti jo ensimmäisten kuukausien aikana yleisiin virheisiin, joita ei tule helposti edes huomattua.

Amsterdamissa asuva ja hyvinvoinnista kirjoittava Julia Malacoff jakoi Shape-lehdessä huomionsa, jotka auttoivat häntä viemään treenaamisen ja painonpudotuksen uudelle, huomattavasti tuloksekkaammalle tasolle.

1. Vähemmän vauhtia, enemmän voimaa

Julian personal trainer kehotti häntä vähentämään HIIT-treenejä eli korkean sykkeen intervallitreenejä. Syy oli yksinkertainen: ne eivät ole tarpeellisia, vaikka polttavatkin rasvaa ja säästävät aikaa. Rankka liikunta myös kasvattaa ruokahalua, mikä hankaloittaa painonpudotusta entisestään.

– Koska tavoitteenani oli muokata vartaloani ja pudottaa painoa, voimaharjoittelu kuntosalilla oli kaikista tehokkain keino. Yhdistettynä järkevään syömiseen se on paras tapa säilyttää ja jopa lisätä lihasmassaa, Julia vinkkaa.

Kun Julia aiemmin teki jopa neljä kertaa viikossa HIIT-treenin, hän on nyt luopunut niistä kokonaan. 


Jos julkaisu ei näy, katso se täältä. 

2. Et voi syödä mitä tahansa

Julia myöntää, että hänellä kesti kauan hyväksyä totuus siitä, että pelkkä liikunta ei ole avain painonpudotukseen. Monien tapaan hänkin ajatteli, että kun liikkuu paljon, voi myös syödä paljon – aivan mitä tahansa.

Niinpä Julia "palautui" paljon kaloreita polttavien HIIT-treenien jälkeen pizzan ja neljän viinilasillisen avulla.

– Syöminen oli myös tapani palkita itseäni rankan työpäivän jälkeen. Lisäksi huomasin käyttäväni ruokaa itseni lohduttamiseen, joten ruokavaliomuutosten tekeminen oli hankalaa, Julia myöntää.

Vasta kun hän alkoi tarkkailla, että varmasti kuluttaa enemmän kaloreita kuin syö, hän alkoi saada toivomiaan tuloksia.

3. Lempiruokia ei tarvitse hylätä

Vaikka Julia ymmärsikin, että ruokavalion tarkkaileminen on ainoa toimiva vaihtoehto, se ei tarkoita täyttä askeettisuutta.

– Jos luopuu lempiruoistaan täysin, tulee vain onnettomaksi ja kaipaa niitä entistäkin enemmän, hän muistuttaa.

Salaisuus löytyykin kohtuudesta. Sen sijaan, että ahmisi kilokaupalla herkkuja, niitä voi syödä "riittävän määrän" ja lopettaa siihen – toki kyseessä on taito, joka vaatii harjoittelua.

Terveellinen ruokavalio toimii tässä apuna. Kun pohjalla on vähäkaloinen, mutta täyttävä lounas, jälkkäriäkään ei ahmi nälkäänsä mielin määrin. 


Jos julkaisu ei näy, katso se täältä. 

4. Älä ajattele painonpudotusta itseisarvona

Julia varoittaa sortumasta minkäänlaisiin "12 viikon huippudieetteihin", sillä ne eivät tuo pysyvää muutosta. Uusien elämäntapojen juurruttaminen pysyviksi vie aikaa. 

– Ja mitä vähemmän vartalon rasvaa sinulla on karistettavana, sitä vaikeampaa painonpudotus on. Se ei tapahdu taianomaisesti vain jättämällä pois ylimääräiset limsat ja alkoholit, hän valistaa.

Näin ollen kropan muutoksia ei kannata kytätä jatkuvasti, vaan antaa niiden tapahtua vähitellen treenin ja ruokavalion myötä.

– Täydellisyyden tavoittelu on painonpudotuksen vihollinen: "nyt mokasin tänään, joten koko viikko on pillalla. Aloitan sitten ensi viikolla uudelleen".

Kun Julia suhtautui myötätunnolla siihen, että sortui syömään muffinsin, hänen oli helpompi jatkaa heti sen jälkeen eteenpäin terveellisempien valintojen parissa.

5. Muutoskuvien ottaminen voi tuntua tyhmältä, mutta palkitsee

Julia kirjoittaa siitä, että muutoskuvien ottaminen voi tuntua tyhmältä, mutta palkitsee jälkeenpäin.

– Kaikki muutokset eivät näy vaa'alla. Jos olisin pelkästään punninnut itseäni, se olisi vain lannistanut minua, Julia sanoo.

Kuvat tuovat treenin ja ruokavalion tulokset esiin, ja se motivoi. 


Jos julkaisu ei näy, katso se täältä. 

6. Ihannekehon saavuttaminen ei automaattisesti paranna itsetuntoa

Julia huomasi, että tavoitekehon saavuttaminen ei automaattisesti paranna itsetuntoa. Hänelle itsensä rakastaminen on prosessi, joka jatkuu. Painon pudottaminen tai tavoitteiden saavuttaminen ei muuttanut sitä. 

– Vaikka kaikki muu olisi mennyt pieleen, keskityin tuntemaan kiitollisuutta siitä, että minulla on terve keho, jossa sain herätä joka aamu, tehdä muutaman vahvan treenin viikossa sekä selviytyä päivittäisistä askareistani ilman ongelmia.

Muita Julia kannustaa liikkumaan itselle sopivalla, innostavalla tavalla. Itsestä huolehtiminen lisää hyvinvointia, ja se välittyy myös muille. 

Lue myös:

    Uusimmat