Carina pudotti kertyneet kilot kahden yksinkertaisen muutoksen avulla – ja rasvaprosentti laski huimasti!

Hurjan muodonmuutoksen kokenut äiti toivoo, että hänen tarinansa kannustaisi kaikkia äitejä pitämään parempaa huolta omasta terveydestään. 

Suosittua Instagram-tiliä pitävä australialainen Carina kertoo kilojen kertyneen hänen vartaloonsa samaan tapaan kuin monien muidenkin naisten kohdalla, eli pikkuhiljaa raskauden myötä. Yhden lapsen äiti toivookin, että hänen tarinansa toimisi kannustavana esimerkkinä kaikille kilojen kanssa kamppaileville äideille. 

Tällä hetkellä äärimmäisen hyvässä kunnossa oleva äiti kertoo viime vuosien aikana oppineensa, kuinka tärkeä asia itsestä huolehtiminen oikein on. Tämä asia auttoi häntä matkalla kuntoon, jossa hän on nyt.

– On täysin hyväksyttävää laittaa oma terveys, sekä fyysinen ja psyykkinen hyvinvointi etusijalle. Etenkin silloin, jos olet äiti. Se ei tee sinusta itsekästä, eikä se tarkoita sitä, että se veisi aikaa tai energiaa perheeltäsi tai lapsiltasi, nainen kirjoittaa Instagramissa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Tämä oli asenne, joka auttoi Carinaa pudottamaan painoaan, kohottamaan kuntoaan ja tuntemaan olonsa kaikin puolin paremmaksi, onnelliseksi ja terveemmäksi ihmiseksi.

Rasvaprosentti on pudonnut 11 prosenttia

Vuonna 2015 päätöksen elämäntaparemontista tehtyään nainen painoi 71 kiloa, ja tänä päivänä naisen vaaka näyttää seitsemän kiloa vähemmän. Viimeisten vuosien aikana Carina kertoo kuitenkin oppineensa, että vaa’an lukemalla ei ole mitään merkitystä. Peili on se, joka kertoo totuuden.

– Kehonkoostumukseni on muuttunut dramaattisesti. Rasvaprosenttini oli lähellä 30 prosenttia, ja viimeksi kun tarkistin sen, se oli 19 prosenttia, Carina kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Äidin liki rasvaton vartalo on kahden muutoksen ansiota.

Ensimmäisen muutoksen elämäänsä nainen teki elokuussa 2016, kun hän vaihtoi treenirutiininsa lihaskuntopainotteiseksi. Vaikka aerobinen harjoittelu on hyvää rasvapolttoliikuntaa, naisen mukaan voimaharjoittelu on tätä vieläkin tehokkaampaa. Rasvanpolton lisäksi painojen nostelu auttaa muokkaamaan vartaloa haluttuun suuntana.

Löydä juuri sinulle ja elämääsi sopiva ruokavalio

Toinen naisen tekemä muutos koski ruokavaliota. Nykyisin nainen syö viisi ateriaa päivässä, ja hänen ruokavalionsa sisältää muun muassa kanaa, kananmunaa, vihanneksia, lohta ja hedelmiä.

– Älä pelkää syödä. Vähäkaloriset dieetit eivät ole kestävä ratkaisu. Löydä elämäntyyliisi sopiva tapa syödä ja varmista, että saat kaikki tarvittavat ravintoaineet ja vitamiinit, jotka tukevat harjoitteluasi ja kokonaisvaltaista terveyttäsi, Carina opastaa. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Asioita ei kuitenkaan kannata päästää liian mustavalkoisiksi.

– Mutta syön myös kakkuja, donitseja, jäätelöä ja hampurilaisia, nainen lisää.

Lähde: Popsugar

***

2:50

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja