Mainos

Jukujukumaan vuoristorataturmaan lisää selvyyttä

Kalajoen Hiekkasärkkien lasten vuoristorataturman tutkimuksissa on selvinnyt, että raide antoi onnettomuuden sattuessa periksi jonkin verran. Tällöin on ollut mahdollista, että pyörien kiinnikekäpälät ovat irronneet radasta.

Radan englantilainen toimittaja on valmis tutkimaan laitteen osia tehtaallaan Englannissa ja tekemään siellä korjaus- ja muutostyöt. Laite oli ollut käytössä pari viikkoa. Turma sattui viime lauantaina Jukujukumaan vesipuistossa. Vuoristoradan kolme ensimmäistä vaunua suistui kiskoiltaan. Turmassa loukkaantui kaksi lasta ja yksi aikuinen. Heidän vammansa eivät olleet vakavia.

Tutkimuksissa on selvinnyt myös, että kuljettaja on noudattanut rakentajan antamia ohjeita. Kalajoen Hiekkasärkät Oy edellyttää suomalaisen testaajan tekemää testiä, ennen kuin laite otetaan käyttöön uudelleen. Ostaja vaatii myös selvityksen onnettomuuden syystä.

Tehtaan edustajien mukaan laitteen tutkiminen kestää pari viikkoa ja korjaus viikon. Näin ollen laite on uudelleen käytössä aikaisintaan heinäkuun lopulla. Tehdas on valmistanut kaksi muuta samantyyppistä rataa, jotka ovat käytössä Englannissa.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.