Jukka Rintala: Kierrätys tekee iltapuvusta arvokkaamman

Vaatesuunnittelija Jukka Rintala nousi koko kansan tietoisuuteen nimenomaan Linnan juhlien pukujen suunnittelijana.

Yksi tunnetuimmista Linnan juhlien puvustajista lienee Jukka Rintala. Hänen muhkeat ja dramaattiset luomuksensa ovat olleet aina näyttävien naisten suosiossa.

Toissa vuonna muun muassa Johanna Rusanen-Kartano nähtiin Rintalan suunnittelemassa aniliininpunaisessa iltapuvussa. Osa puvuista on sellaisia, jotka on nähty linnassa aikaisemminkin, mutta nyt ne saavat suunnittelijan käsissä päivitetymmän ilmeen.

– Kierrätys ja uudelleenmuokkaus lisäävät iltapuvun arvostusta. Puvusta tulee merkittävämpi ja arvostettavampi, jos sitä on käytetty aikaisemminkin ja nyt se on muokattu uuteen uskoon, suunnittelija sanoo.

Miehen mukaan Linnan juhla -puvuista useat päätyvät uusiokäyttöön myös keskellä vuotta. Esiintyvät artistit kun muokkaavat juhlapuvuistaan esiintymisasuja.

Vaikka lama saattaakin näkyä lisääntyneenä kierrätysinnokkuutena, kankaiden arvossa se ei Rintalan mukaan näy.

– Jos halutaan teettää uniikki iltapuku, siinä ei juurikaan kannata alkaa kankaissa pihtailemaan. Jos kerralla halutaan panostaa laatutyöhön, myös laatumateriaaliin kannattaa satsata.

Rintalan tunnetuimmat ja näyttävimmät puvut on nähty kansanedustaja Leena Harkimon päällä.

Vuonna 2009 (kuvassa vasemmalla) Harkimo kierrätti vuoden 1999 pukua (oikealla). Tuossa ja keskimmäisessä kuvassa nähtävää vuoden 2000 pukua yhdisti laahus, joka on linnan tungoksessa hyvin hankala. Legendaarisesti Leenan tuolloinen aviomies Hjallis Harkimo astuikin laahuksen päälle kameroiden edessä kättelyn jälkeen.

Vuoden 2009 tuunatusta puvusta tuo vanhan asun laahus olikin poistettu.

Vuonna 2010 Linnassa juhlitaan jälleen maanantaina 6.12.2010. Iltaa seurataan MTV3.fin Linnan juhlat -sivuilla, Radio Novassa sekä MTV3.n Uutisissa.

Koosteen juhlista näet MTV3-kanavalla 7.12 klo 20.00.

(MTV3)

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja