Jukka Jalosella käsissään erittäin nälkäinen leijonalauma – "Sama fiilis kuin valmentaisi U20-joukkuetta"

Leijonat valmistautuu parhaillaan kovaa vauhtia toukokuussa käynnistyviin MM-kisoihin. Joukkueen päävalmentaja Jukka Jalosen mukaan jäljellä oleva leiriryhmä on täynnä motivoituneita pelaajia.

Leijonien valmistautuminen MM-kisoja varten jatkuu tällä viikolla, kun se kohtaa kahdesti Ruotsin. Joukkue on kokenut jo paljon muutoksia MM-leirityksen aikana, mutta vielä on paljon tehtävää ennen kuin lopullinen joukkue on kasattu.

– Kyllä tässä koko ajan se joukkueen kasaaminen on iso osa tätä prosessia. Meillä on iso ryhmä vielä, 26 kenttäpelaajaa plus Savinaisen Vellu, joka on vähän vaivainen tällä hetkellä. Vielä pelataan SM-liigassa finaaleita sun muuta, Jalonen kommentoi joukkueen rakennusvaihetta MTV Uutiset Livessä.

Isosta ringistä huolimatta joukkueessa vallitsee erittäin hyvä ilmapiiri, ja jokainen pelaaja haluaa tosissaan varmistaa paikkansa kisakoneeseen. Tällä hetkellä Jalosen luotsaama joukkue onkin täynnä motivaatiota ja näytön halua.

– Erittäin motivoitunut ja nälkäinen joukkue. Sama fiilis kuin valmentaisi U20-joukkuetta. Se pelaajien asenne ja halu päästä kisoihin on ihan sama, kun oli silloin. Kaikilla silmä palaa, Jalonen kehuu pelaajiaan.

Yhtenä erinomaisena esimerkkinä Jalonen nostaa esiin Tapparan 36-vuotiaan tähtihyökkääjän Kristian Kuuselan, joka ei ole vielä kertaakaan edustanut Leijonia MM-kisoissa.

– Hyvä esimerkki Kristian Kuusela, jolle soitin ensimmäistä kertaa tämän kauden aikana ja kysyin hänen kiinnostustaan lähteä kamppailemaan kisapaikasta. En luvannut mitään, mutta hän oli valmis heti lähtemään. Kukaan ei oikeastaan tiedä, onko joukkueessa vai ei. Arki on erittäin laadukasta. Viimeisen päälle sitoutunut joukkue on jo nyt jalkeilla, Jalonen jatkaa.

Leijonat on saanut tähän mennessä Pohjois-Amerikasta vain kolme vahvistusta joukkueeseensa. Henri Jokiharjun, Juho Lammikon ja Kevin Lankisen lisäksi ei toistaiseksi muita pelaajia ole rapakon takaa liittymässä joukkueeseen.

Tilanne voi kuitenkin vielä muuttua, sillä Nashville Predatorsin ja Toronto Maple Leafsin putoamisen myötä NHL:stä vapautuu liuta suomalaispelaajia Leijonien käyttöön. Maajoukkueen GM Jere Lehtinen on yhteydessä molempien joukkueiden suomalaistähtiin lähipäivinä ja selvittää heidän halukkuutensa lähteä MM-kisoihin.

– Jere Lehtinen on poikiin yhteydessä. Kyllä hän kaikki pelaajat käy läpi ja selvittää, missä mennään, Jalonen kertoo. 

Lue myös:

    Uusimmat