Leijonat oli yhteyksissä NHL:stä pudonneeseen suomalaispelaajaan – lopullinen naulaus alkaa olla lähellä

Leijonat leimasi uuden MM-kisapassin tänään lauantaina, kun Harri Pesonen hyppää tositoimiin. Leijonat reagoi, kun Antti Suomela joutuu varatoimenpiteenä sivuun. Suomen joukkueen GM Jere Lehtinen myöntää: NHL tuskin tarjoaa enää vaihtoehtoja Leijonille.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Suomela oli mukana vielä perjantain Yhdysvallat-kamppailussa. Lauantaina Leijonat tiedotti, ettei Suomela pelaa illan Saksa-ottelussa.

– Eilen tuli joku pikkujuttu, Leijonien GM Jere Lehtinen totesi MTV Urheilulle Suomelasta.

Tämä johti siihen, että Harri Pesonen sai leiman passiinsa.

– Haluamme saada neljä täyttä ketjua kasaan. Ei tässä ollut sinänsä mitään mullistavaa. Jos väkeä alkaa tippua, niin meidän pitää reagoida, Lehtinen totesi.

VIDEO: "Jalosen ajan huonoin Leijonat" – Vilttiketju kertoo, mitä täytyy muuttaa illan peliin

Leijonat jätti aluksi kaksi paikkaa avoimeksi. Suomen joukkuejohto halusi katsoa vielä NHL:ään päin.

Moni asia on muuttunut parin päivän sisällä. Sebastian Ahon ja useiden suomalaispelaajien edustama Carolina Hurricanes eteni jatkoon. Samoin teki Aleksander Barkovin ja Anton Lundellin Florida Panthers.

Miro Heiskasen ja Roope Hintzin tähdittämä Dallas Stars siirtyi puolestaan 3–2-johtoon pudotuspelisarjassa Seattle Krakenia vastaan.

Leijonien kannalta NHL ei välttämättä enää tarjoa mitään. Starsista mahdollisesti vapautuvat suomalaiset voisivat olla Leijonien käytössä vasta ensi viikon puolella. Tuossa vaiheessa Leijonat olisi ehtinyt pelata jo vähintään kolme tai neljä alkusarjan ottelua.

Yksi mahdollinen vaihtoehto voisi toki olla Seattle Krakenin suomalaishyökkääjä Eeli Tolvanen. Leijonien tarpeet kohdistuvat kuitenkin enemmän puolustaja- ja sentteriosastolle kuin laituripuolelle.

Jukkakin (Jalonen, Leijonien päävalmentaja) on puhunut siitä, että meidän pitää katsoa tätä meneillään olevaa hetkeä. Nyt tuli yksi vaihdos ja onhan tuo hankala tilanne, jos häviää toisella kierroksella ja sarja menee esimerkiksi seitsemänteen peliin asti. On vaikea tietää, että mikä tilanne siellä on, ja täällä kisat ovat jo silloin pitkällä. Toinen juttu liittyy joukkueen dynamiikkaan ja siihen, että kun joukkue lyödään lukkoon, niin se on siinä, eikä noita asioita tarvitse enää miettiä, Leijonien GM Lehtinen pyörittelee.

VIDEO: Tällaisia haasteita NHL-tähdet kohtaavat MM-kaukalossa – Olli Jokiselta selvä näkemys illan ottelusta

Lehtinen oli yhteyksissä New Jersey Devilsin suomalaishyökkääjään Erik Haulaan sen jälkeen, kun Devils hävisi NHL:n toisen pudotuspelikierroksen sarjan Carolina Hurricanesille.

Haulan tilanne oli jo etukäteen hyvin selvillä.

– Hänellä ei ole diiliä ja sen takia hän ei tule. Olimme yhteyksissä, mutta tiesimme tuon jo ennakkoon. Jos tilannetta katsoo hänen kannaltaan, niin eihän hänen kannata edes lähteä riskeeraamaan mitään, Lehtinen myöntää.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen myönsi jo aiemmin, ettei Suomen joukkue katso enää kuin ”huippupelaajien” perään. Viittaus kohdistui Starsin suomalaistähtiin Heiskaseen ja Hintziin.

Entinen Stars-suuruus Lehtinen toivoo, että hänen ex-seuransa painelisi jatkoon.

– On hienoa, että NHL:n finaaleissa nähdään ainakin yksi sellainen joukkue, missä on paljon suomalaisia mukana. Kyllähän sitä suomalaisena toivoo, että meidän pelaajamme menestyvät siellä. Sen voi ihan rehellisesti sanoa. Olisihan se makeaa, jos finaaleissa olisi kaksi sellaista joukkuetta, missä on paljon suomalaisia mukana.

Voiko yhteenvetona todeta, että Leijonien lopullinen joukkue alkaa olla tässä?

– Koskaan ei voi sanoa mitään lopullista. Katsotaan, kun se hetki tulee. Päivä kerrallaan mennään kuitenkin. Pelaamme nytkin neljään päivään kolme peliä. Pitää aina tarkistella sitä, että mikä joukkueen terveystilanne on ja niin edelleen, Lehtinen vastaa.

Leijonien ja Saksan ottelu alkaa tänään kello 20.20. C Moren lähetys pyörähtää käyntiin kello 19.30. 

VIDEO: Kisaraportti pe 12.5.

Lue myös:

    Uusimmat