Mainos

Jukka Jalonen ei usko MM-kieltäytymisiä selittävään teoriaan – käytti esimerkkinä Olli Jokista: "Pelasi kymmenet arvokisat ja huilasi neljä kuukautta kisojen jälkeen"

1:33
Maanantain Tulosruudun raportti MM-kisakoneesta paikkaa tavoittelevasta Marko Anttilasta.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen sanoo olevansa toistaiseksi erittäin tyytyväinen MM-kisoihin valmistavaan leiritykseen. 

MM-leiritys on käynnissä kolmatta viikkoa. Kahdella ensimmäisellä viikolla Suomi voitti kaikki neljä pelaamaansa ottelua ja päästi ainoastaan kaksi maalia.

– Täytyy olla erittäin tyytyväinen, miten pojat ovat tehneen työnsä tähän asti. Vastustajien taso tietenkin tulevien viikkojen aikana nousee, Jalonen sanoi tiistaina toimittajille Leijonien iltapäiväharjoitusten jälkeen.

NHL:n pudotuspelejä Jalonen kuvailee seuranneensa "ihan normaalin maajoukkuevalmentajan fiiliksillä".

Päävalmentaja kieltäytyi kommentoimasta yksittäisten pelaajien saatavuutta, vaan kertoi keskittyvänsä tehtäväänsä jään tasolla. Poisjääntien määrästä Jalonen kiistää yllättyneensä.

– Ei ole yllätys. Jos puhutaan NHL-pelaajista, joilla on sopimus katkolla, niin eiväthän ne silloin tänä päivänä yleensä tule. Yksi tai kaksi yllätystä voi tulla, mutta ne kuuluvat joka vuosi silti siihen otantaan.

– Emmehän me oikeastaan ikinä tiedä etukäteen, tuleeko joku vai ei. Pelaaja voi sanoa olevansa erittäin motivoitunut tulemaan, mutta viimeisessä pelissä voi tulla vamma, joka estää reissun.

Jalonen kuvailee jokaista harjoitusviikkoa sisällöltään samaksi. Uusia pelaajia tulee jatkuvasti sisään, joten samojen asioiden läpikäynti toistuu. Yksi näistä on erikoistilannepeli.

– Uusien pelaajien mukaantulo laittaa esimerkiksi yli- ja alivoimapeliä aina vähän uusiksi. Miten avataan paineen alla, miten karvataan, miten pelataan puolustuspeliä sekä hyökkäys- että puolustusalueella, Jalonen listaa alati muuttuvia asioita.

Jalonen sanoo, ettei hänellä ole tietoa, miksi MM-kisojen kiinnostusarvo suomalaispelaajien silmissä on laskenut.

Yhtenä syynä laajoille kieltäytymisille on pidetty pelaajien kehittymistä huippu-urheilijoina.

NHL:n kasvaneessa vaatimustasossa levon ja kesäharjoittelun maksimaalisesti paras suhde saattaa saada monet hylkäämään MM-turnauksen keväällä. Jalonen ei usko teoriaan.

– Sanotaan esimerkkinä, että pidän Olli Jokista aika kovana huippu-urheilijana. Olli ei hirveästi pudotuspeleihin päässyt, mutta pelasi kymmenet arvokisat ja huilasi neljä kuukautta kisojen jälkeen.

– Fyysisesti sillä ei ole mitään merkitystä, pelaatko kahden tai kolmen viikon aikana kymmenen kansainvälistä ottelua, jotka kehittävät pelaajaa vähän enemmän kuin lenkkeily.

– Jos haluaa levätä henkisesti, se on täysin eri asia. Jos on terve nuori mies ja huippu-urheilija, kahden tai kolmen viikon joku muu juttu ei vaikuta ensi syksyn peleihin NHL:ssä. En tosin usko kenenkään sillä tavalla (kieltäytymistä) selittävänkään, pelaavathan NHL-pelaajat nytkin lätkää juhannukseen asti, Jalonen muistuttaa.

Jalonen sanoo, että vielä joskus tulee sekin vuosi, kun enemmän NHL-pelaajia on mukana.

– En itke, enkä tule itkemään kenenkään perään. Olen erittäin iloinen, että saan valmentaa nyt näitä jätkiä. Olen etuoikeutetussa asemassa.

Suomi valmistautuu kisoihin seuraavaksi kohtaamalla torstaina ja perjantaina Ruotsin.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja