Kaapo Kakko väijyy Pikkuleijonien lisäksi Jack Hughesin tekemistä MM-kisoissa – ”On tullut myös pistepörssiä katseltua”

Miesten maajoukkueessa MM-kisapaikkaa tavoitteleva Kaapo Kakko on seurannut oman leirityksensä aikana tarkasti Pikkuleijonien otteita omassa MM-turnauksessaan. Taistelu NHL-varaustilaisuuden ykköspaikasta näyttää jo hiukan pyörivän suomalaislupauksen mielessä.

Kakko jätti tänä keväänä poikien MM-kisat pelaamatta, kun kutsu A-maajoukkueen leirille kävi TPS:n kauden päätyttyä SM-liigan puolivälieriin.

– Vaikea päätös tietty. Totta kai nyt haluaa olla miesten joukkueen mukana kisoissa, ja kun tiesin, että minut valitaan tähän joukkueeseen ja saan paikan koettaa, että pääseekö kisoihin, niin minun mielestäni (pitää laittaa) kaikki paukut nyt tähän.

– Nyt jäivät sitten 18-vuotiaiden kisat väliin, Kakko totesi tiistaina Leijonien harjoituksissa Helsingissä.

Jack Hughes ollut Kakon seurannassa

Pikkuleijonien lisäksi huomio on kiinnittynyt amerikkalaispelaaja Jack Hughesiin, joka on arvioissa nostettu Kakon pahimmaksi kilpailijaksi kesän NHL:n ykkösvarauksen tittelistä. Kakko myöntää tarkkailleensa kolmessa ottelussa tehot 5+5=10 tehneen amerikkalaisen otteita.

– Kyllä minä 18-vuotiaiden kisoissa välillä seuraan. On tullut myös pistepörssiä katseltua, Kakko tokaisi.

Treenien jälkeen Leijonilla oli vapaa ilta, joten Kakko kertoi olevansa tiukasti television edessä, kun tahmeasti turnauksen aloittanut Pikkuleijonat pelaa puolivälieräpaikasta ratkaisevassa Sveitsi-ottelussa.

– Välillä on ollut hyvää peliä ja välillä on vähän nukuttu. Mutta niin kuin kaikki tietävät, niin nyt kun seuraavat neljä peliä voittaa, niin se on maailmanmestaruus, Kakko tsemppasi.

– Ei tarvitse kuin nyt alkaa pelata, ja tietää, että siinä joukkueessa on hyviä jätkiä, niin ei se ole mitenkään mahdotonta.

Leijonat kohtaa tällä viikolla kahdessa maaottelussa Ruotsin. Torstaina joukkueet ovat vastakkain Kouvolassa ja perjantaina Helsingin Hartwall Areenassa.

Lue myös:

    Uusimmat