Näkökulma: Kapteeni Mikael Granlundilla MM-matkaa jarruttava tekijä – Leijoniin tyrkyllä tähtimaalivahti

3:57
MTV Uutiset Live: Nashville putosi jatkosta NHL:n pudotuspeleissä – vahvistuksia Leijoniin?

Maalivahdit Pekka Rinne ja Juuse Saros ovat Leijonien todennäköisimmät NHL-vahvistukset pudotuspeleistä pudonneen Nashville Predatorsin suomalaisnelikosta, arvioi MTV Urheilun Ossi Karvonen. 

Leijonien NHL-avut – tai niiden puute – on puhuttanut lähestyvien MM-kisojen alla. Tällä hetkellä Pohjois-Amerikasta maajoukkuejohdon haaviin on tarttunut ainoastaan Henri Jokiharju, Kevin Lankinen ja Juho Lammikko. Jos vahvistuksia ei tule lisää, tilanne on heikoin vuosiin. 

Suomen aikaa tiistaiaamuna vahvistusehdokkaita tuli neljä lisää, kun Pekka Rinteen, Juuse Saroksen, Mikael Granlundin ja Miikka Salomäen edustama Nashville putosi jatkosta Dallasin käsittelyssä 2-4-otteluvoitoin

Ensin katsaus nelikon sopimustilanteeseen: Rinteellä ja Saroksella on sopimukset kevääseen 2021, Granlundilla ja Salomäelle vielä ensi kaudeksi. Ei siis esteitä sillä rintamalla. 

Lisäksi nelikosta jokainen on edustanut Leijonia aiemmin MM-tasolla: Granlund viimeksi viime keväänä kipparoidessaan maajoukkuetta, Salomäki vuonna 2014, Saros vuosina 2014-2016 ja Rinne neljästi (2009, 2010, 2014 ja 2015). Taustalla on siis kokemuksia MM-ympyröistä.

Entäs terveystilanne? Salomäellä on alla repaleinen kevät, sillä hän ei pelannut NHL:n runkosarjassa tammikuun 4. päivän jälkeen, ja pudotuspeleissä vyölle tuli vain kaksi ottelua. Rinteellä, Saroksella ja Granlundilla ei ole ollut viime aikoina ainakaan mitään isompaa vammaa, mutta mahdollisista pikkuvaivoista ei ole tarkkaa tietoa.

Yksi tekijä on myös Granlundin perheenlisäys. Huippuhyökkääjä sai vaimonsa kanssa ensimmäisen lapsen helmikuun lopussa, mikä ajoittui vielä päällekkäin Nashville-siirron kanssa. Perheen arkeen on tullut merkittäviä muutoksia, mikä saattaa vähentää Granlundin haluja lähteä Slovakiaan – Bratislavan kevään 2011 kultaisista muistoista huolimatta.

Kun nämä tekijät summaa yhteen, Rinteen ja Saroksen MM-kisamatkat vaikuttavat nelikosta todennäköisimmiltä. Kumpi tahansa heistä olisi valtava lisä Leijonien alakertaan ja samalla toivottu ripaus kokemusta.  

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja