Mainos
MM-JÄÄKIEKKO

KAIKKI 64 OTTELUA C MORESSA

Katso lisää

NHL-nimet puuttuvat, samoin Kristian Vesalainen – Nuorten Leijonien Jussi Ahokas: "Keskusteluja on käyty"

1:11

Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja Jussi Ahokas nimesi Nuorten Leijonien MM-leiriryhmän maanantaina. Listasta puuttuu vielä kolme hyökkääjää, Kristian Vesalainen ja potentiaaliset NHL-vahvistukset.

Ahokkaan mukaan Suomi nimeää myöhemmin MM-leiritykseen puuttuvat hyökkääjät.

Vasta Jokereihin siirtyneen Vesalaisen ja NHL-vahvistusten osalta tilanne on vielä auki.

– Tulin eilen Pohjois-Amerikasta ja ehdin jutella Vesalaisen kanssa vähän myöhemmin. Ne, jotka ovat NHL:ssä sopimuksen alla, heistä on mahdotonta puhua vielä tässä vaiheessa, Ahokas sanoo.

– Mutta keskusteluja on käyty, totta kai.

Kuinka selkeä kokonaiskuva on tällä hetkellä?

– Tilanteet muuttuvat päivittäin. Esimerkiksi Eeli Tolvanen teki viime pelissä 1+1 ja kohta tilanne voi olla täysin toinen. Siksi ei kannata mennä asioiden edelle, Ahokas toteaa ja jatkaa:

– Tiettyjen pelaajien kanssa on oltu yhteydessä. Turha tässä on sen enempää spekuloida, kun kisojen alkuun on kolme ja puoli viikkoa. Se on aika pitkä aika vielä siihen, ennen kuin kisat alkavat.

Suomella päällä oleva tilanne on poikkeuksellinen, sillä nuorten MM-kisoista saattaa puuttua pitkä lista kärkipelaajia.

Ahokkaan mukaan hän jätti leiriryhmään aukkoja, sillä hän haluaa katsastaa vielä muutamia pelaajia ennen kuin Suomen joukkue lähtee Pohjois-Amerikkaan valmistautumaan tapaninpäivänä alkavaan turnaukseen.

– Ne kolme, jotka nimetään myöhemmin, voivat olla ihan samalla tavalla kisajoukkueessa mukana. Muutama paikka jäi auki, ja annoin itselleni aikaa. Koska turha tässä on kiirehtiä.

– Esimerkiksi yksi pelaaja on ollut pitkään loukkaantuneena. Tässä on vielä kaksi viikkoa lähtöön ja sitä ennen on pelejä jäljellä. Haluan antaa muutamille pelaajille mahdollisuuksia, Ahokas sanoo.

Ahokas palasi sunnuntaina Pohjois-Amerikasta, jossa hän tapasi Henri Jokiharjun, Sampo Rannan ja Aarne Talvitien. Näistä Jokiharju viilettää Chicago Blackhawksin ykköspakkiparissa, eikä häntä nähdä todennäköisesti kisoissa. Ranta ja Talvitie sen sijaan ovat leiriryhmässä mukana.

Ahokkaan mukaan hän aikoi tavata myös Urho Vaakanaisen, joka on tällä hetkellä loukkaantuneena. Vaakanainen on ollut NHL-seura Boston Bruinsin mukana, ja hänen osallistuminen kisoihin on kysymysmerkkien alla.

NHL-pelaajien kohtalot saattavat ratketa vasta aivan kisojen alla.

– Jos heitä tulee, niin voi olla, että nimitykset menevät 21. tai 22. päivän tuntumaan, Ahokas kertoi.

Käsillä on paljon liikkuvia palasia. Kuinka haastava tämä prosessi on?

– Mun mielestä tämä on mielenkiintoinen prosessi. Meillä on paljon pelaajia tässä, ja mun osalta tärkeää on se, että tiedän kokonaiskuvan. Missä pelaajat menevät, mikä se koko ikäluokan taso on. Samalla tavalla mun pitää tietää, että mikä meidän kärkipelaajien tilanne on. Se kuuluu tähän, että on vaihtuvia osia. Sen mukaan pitää elää, Ahokas pohtii.

Alle 20-vuotiaiden MM-kisat pelataan 26. joulukuuta 2018 – 5. tammikuuta 2019 Kanadan Vancouverissa ja Victoriassa. 

Ylälaidan videolla Ahokkaan mietteitä Nuorten Leijonien MM-leiriryhmästä.

Alla Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kommentoi Venäjän EHT-turnauksen joukkuetta:

5:10

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja