Leijonat-pomo paljasti karun uutisen: Sami Vatanen ja liuta tähtiä ulkona MM-kisoista

Sami Vatanen löi huimapäiset alkutahdit Sveitsin mestaruuden ratkaisseessa ottelussa – "Pudotuspelien uskomattomin maali" 1:20
Katso tästä, minkäisella satumaisella osumalla Sami Vatanen löi alkutahdit Sveitsin mestaruuden ratkaisseeseen otteluun – "Pudotuspelien uskomattomin maali."

Sami Vatanen, Harri Säteri ja Valtteri Filppula eivät ole enää saapumassa Leijonien MM-ryhmään, kertoi maajoukkueen GM Jere Lehtinen. Käytännössä kaikki Euroopasta kisoihin valittavat pelaajat ovat hänen mukaansa jo nyt mukana joukkueessa.

Leijonien joukkueen kasaamisesta yhdessä päävalmentaja Jukka Jalosen kanssa vastaava GM Jere Lehtinen vahvisti tiistaina MTV Urheilulle Brnosta, että nykyiseen MM-leiriryhmään ei ole enää tulossa lisää pelaajia Euroopan kaukaloista.

Se tarkoittaa muun muassa sitä, että Sveitsin liigan finaaleissa tuikkineet leijonatähdet Sami Vatanen, Harri Säteri ja Valtteri Filppula eivät esiinny kotikisoissa.

Samalla ilmoituksella sivuun jäävät muun muassa Tapparan mestarijoukkueen nimekkäät tähdet Jori Lehterä ja Veli-Matti Savinainen, jotka ovat olleet esillä MM-spekulaatioissa.

– Aina pitää pitää pieni takaportti auki, mutta nyt kun lähdetään tähän viikkoon, niin se on tämä ryhmä, Lehtinen toteaa puhelimitse Brnosta.

Vatanen kiekkoili Filppulan tavoin mestarijoukkue Geneve-Servetten riveissä ja iski kovia tehoja pudotuspeleissä.

– Samista voi sanoa, että hän oli iso palanen viime vuoden menestystä. Hänellä tuli jalkavamma Sveitsin finaalien ekassa pelissä. Hän ei ole sellaisessa kunnossa, että voisi pelata, Lehtinen harmittelee.

Sveitsin liigan hopeajoukkueessa Bielissä torjunutta Säteriä kysyttiin niin ikään mukaan Leijoniin, mutta meritoituneesta maalivahdista ei tällä kertaa ollut lähtijäksi.

Viime vuonna Leijonia kipparoinut konkaripelaaja Valtteri Filppula oli periaatetasolla kiinnostunut MM-kisapeleistä, mutta loukkaantui niin ikään kesken Sveitsin liigan finaalien. Filppula ei Lehtisen mukaan ollut vielä päättänyt maajoukkueuraansa, vaikka häntä ei nähtykään Leijonissa tällä kaudella.

– Juteltiin Vallen kanssa syksyllä ja hän oli kiinnostunut tulemaan. Kysyin sitten Vallelta, mikä tilanne. Hän loukkaantui kanssa siinä finaaleissa. Joutui jättämään kolmannen pelin kesken, eikä olisi ollut mahdollista tulla sen takia. Vaikka Valle ei ollut tänä vuonna mukana, se ei tarkoittanut sitä, että maajoukkueura olisi ollut siinä. Sovittiin vain, että pelaa (seurajoukkueessa) ja katsotaan keväällä, missä mennään, Lehtinen avaa.

Sveitsin mestarista Geneve-Servettestä Leijoniin saapui Teemu Hartikainen.

Leijonat matkusti maanantaina Brnoon, jossa se leireilee ja pelaa kolme harjoitusottelua ennen ensi viikolla alkavia Tampereen MM-kisoja. 

Juttua korjattu kello 20.42: Leijonat pelaa Brnossa tällä viikolla kahden sijaan kolme harjoitusottelua.

Lue myös:

    Uusimmat