Juhli, shoppaile ja harrasta seksiä – Lue 22 erilaista vinkkiä pitkään ikään!

Haluatko elää 100-vuotiaaksi? Confused.com listasi 22 konstia, joita noudattamalla voit elää pidempään!

Confused.com kertoo hieman erilaisista konsteista, joiden avulla voit säilyttää nuorekkuutesi ja jopa lisätä elinvuosiasi. Kikat on poimittu alunperin The Sunday Times-lehden artikkelista.

Syö parsaa

Vihreässä versossa on runsaasti foolihappoa, joka vähentää syöpäriskiä ja saattaa jopa ehkäistä aivoinfarkteja.

Syö vähemmän

Vähennä päivittäistä kalorimäärääsi 25 - 30 prosentilla. Eräs tutkimus osoitti, että niiden apinoiden, joita oli syötetty vähemmän, sydämet olivat yhtä hyvässä kunnossa kuin heidän 15 vuotta nuorempien tovereidensa.

Juo paljon kahvia

12 vuotta kestänyt tutkimus paljasti, että miehillä, jotka juovat kuusi kuppia kahvia päivässä, riski kuolla ennen aikojaan vähentyy 10 prosentilla. Naisilla vastaava luku oli 15 prosenttia.

Mausta kurkumalla

Kurkuman sisältämä ainesosa kurkumiini nuorentaa ihoasi, sillä se vaikuttaa kollageeniin. Ihosi kunto parantuu.

Syö tomaattipuretta - päivittäin

Tomaatit sisältävät lykopeenia, ja suojaavat siten ihoasi auringossa palamiselta ja muulta auringon ottoon liittyvältä vanhenemiselta. Erään tutkimuksen mukaan naisilla, jotka söivät viisi ruokalusikallista tomaattipuretta joka päivä, oli 33 prosenttia parempi suoja auringossa palamista vastaan.

Syö tofua ja bataattia

Japanin Okinawan asukkaat ovat yksiä maailman pitkäikäisimmistä. Elä yhtä pitkään kuin he lisäämällä päivittäiseen ruokavalioosi runsaasti betakaroteenia sisältäviä bataatteja ja 340 grammaa tofua.

Syö puuroa

400 000 ihmistä kattanut tutkimus paljasti, että ne, jotka söivät runsaskuituisia ruokia, vähensivät ennenaikaisen kuoleman riskiään viidenneksellä.

Käytä männynkuoriuutetta

Tutkimusten mukaan männynkuoriuute lisää ihon elastisuutta 25 prosentilla ja kosteutta jopa kahdeksalla prosentilla.

Tee kyykkyjä

Jopa kolmasosa ikääntyneistä lonkkamurtumapotilaista kuolee vuoden sisällä loukkantumisesta. Tee kyykkyjä ja askelkyykkyjä estääksesi vaurioita.

Juokse 32 kilometriä viikossa

Erään tutkimuksen mukaan 32 kilometrin juokseminen viikoittain vähentää riskiä kuolla ennenaikaisesti. Tutkimukseen osallistui 52000 ihmistä, ja se kesti 32 vuotta.

Kävele

Tutkimukset todistavat, että käveleminen joka päivä auttaa torjumaan masennusta.

Juhli paljon

Ne ihmiset, jotka ovat ulospäin suuntautuneita ja sosiaalisia, ovat vähemmän alttiita kärsimään dementiasta vanhoilla päivillään.

Käytä Twitteriä ja Skypeä

Yhdysvaltalaisia 100-vuotiaita käsitellyt tutkimus osoitti, että Twitterin ja Skypen käyttäminen voi auttaa pitämään aivosolut nuorina ja terveinä.

Käy treffeillä

Yksinäisyys vanhentaa. Tuoreen tutkimuksen mukaan ne, jotka kertoivat kärsivänsä yksinäisyydestä, ikääntyivät nopeampaa tahtia kuin muut.

Harrasta seksiä

Miehet, jotka saivat vähintään kaksi orgasmia viikossa 10 vuoden ajan, puolittivat riskinsä kuolla ennenaikaisesti verrattuna vähemmän seksiä harrastaviin.

Shoppaile

Taiwanilaisen tutkimuksen mukaan iäkkäät elävät pidempään, jos he shoppailevat usein. Tutkimuksen mukaan naiset, jotka kävivät ostoksilla päivittäin, vähensivät kuolemanriskiä 23 prosentilla verrattuna kanssasisariinsa, jotka eivät ravanneet kaupoissa. Miehillä vastaava luku oli 28.

Ole voittaja

Sekä olympiamitalistit että Oscar-voittajat elävät keskimäärin kolme, neljä vuotta pidempään kuin hävinneet kilpakumppaninsa.

Kirjoita runoja

Luoviksi itseään kuvailevat ihmiset elävät pidempään.

Pistä tanssiksi

Tanssiminen on yhtä tehokasta liikuntaa kuin kuntopyörän polkeminen: tanssi siis kolmesti viikossa.

Jumppaa mieltäsi

Brittiläinen pitkäikäisyyteen keskittynyt seura painottaa mielen stimuloimista hauskoilla tavoilla. Tee sanaristikkoja ja lue sanomalehteä ylösalaisin!

Älä eroa

Kasvoanalyysi identtisistä kaksosista on paljastanut, että ne, jotka olivat käyneet läpi avioeron, näyttivät lähes kaksi vuotta sinkkuna tai parisuhteessa viihtyvää kaksostaan vanhemmilta.

Hanki koira

Koiran omistaminen korreloi yleensä lisääntyneen liikunnan kanssa. Liikunta puolestaan vähentää stressiä ja auttaa elämään pidempään.

Lähteet Confused.com, The Sunday Times

Kuvat Colourbox.com, Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja