Maailman vanhin mies paljasti ruokavalionsa salaisuuden

Huhtikuussa kuollut Walter Breuning saavutti kunnioitettavan 114 vuoden iän. Mikä oli Breuningin pitkän iän salaisuus? Yksi syy piilee varmasti ruokavaliossa, jota Breuning noudatti viimeiset 35 vuotta. Hän nautti päivittäin vain kaksi ateriaa!

– Mielestäni pöydästä kannattaisi nousta silloin, kun olet vielä nälkäinen, Walter Breuning neuvoi Greatfallstribune-verkkolehden haastattelussa.

Breuning söi päivittäin suuren aamiaisen sekä lounaan, mutta päivällistä hän ei syönyt ollenkaan. 173 senttiä pitkä mies painoi viimeisen 35 vuoden ajan tismalleen saman verran, 57 kiloa. Breuning oli sitä mieltä, että viisarin pitäisikin näyttää vaa'alla aina samaa lukemaa.

– Kun totut siihen, että et syö iltaisin, alat tajuta, miten hyvältä se tuntuu. Kun ihmisille voisi vain kertoa, ettei tarvitsisi syödä niin paljon.

Breuning heräsi päivittäin kello 6.15 ja söi aamiaisen puoli kahdeksalta. Yleensä lautasella oli munia sekä paahtoleipää tai pannukakkuja. Lisäksi hän söi paljon hedelmiä joka päivä ja joi reilusti vettä.

– Juon vettä koko ajan ja lisäksi hieman kahvia, puolitoista kuppia aamiaisella ja kupillisen lounaalla, Breuning on todennut.

Lempiruoka: maksa ja sipulit

Vaikka Breuningilla likin jo reilusti ikää, hän oli pysynyt koko elämänsä terveenä. Mies uskoi, että ruokavaliolla oli asiassa suuri merkitys. Lisäksi kova työnteko oli miehelle hyväksi.

– Työ ei satuta ketään, hän lohkaisi haastattelussa.

Breuning paiski hommia kahdella työpaikalla samanaikaisesti. Rautatieyhtiön palkkalistoilla mies oli 66-vuotiaaksi saakka, ja paikallista Shiner's Clubia hän luotsasi 99-vuotiaaksi asti.

Viimeisinä vuosinaan hän piti itsensä kiireisenä keskustelemalla vanhainkodissa ihmisten kanssa, jotka olivat kiinnostuneita maailman vanhimman miehen tapaamisesta. Lukeminen ei valitettavasti kuulunut enää tuolloin hänen harrastuksiinsa.

– Näköni on jo niin huono, mutta kuuntelen radiota. Kuulen sieltä kaikki uutiset.

Vanhainkodin ruoka sekä kokit saivat Breuningilta kiitoksia. Hän söi mieluummin siellä kuin esimerkiksi ulkona.

Toiseksi viimeisen syntymäpäivänsä kunniaksi hän sai lounaalla lempiruokaansa, maksaa ja sipuleita. Juhlissa tarjottiin myös kahta kakkua, suklaan- ja vaniljanmakuista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja