Mainos

Juhannus sulkee kauppoja

Juhannus sulkee kauppoja ja palveluita sekä hiljentää kaupunkivilinän.

Vielä torstaina kaupat ovat auki tavalliseen tapaan. Aattona perjantaina kaupat ovat auki kello 7-12. Juhannuspäivänä kauppojen ovet pysyvät kiinni.

Kaupat saavat olla auki taas sunnuntaina, jolloin isot marketit voivat olla auki kello 12-18 ja pienet liikkeet vapaasti. Aukiolorajoitukset eivät koske kioskeja, huoltoasemia ja haja-asutusalueiden kauppoja.

Alkot ovat torstaina auki normaalisti kello 20:een asti. Aattona niissä voi asioida kello 9-12. Loppuviikonlopun Alkot ovat kiinni.

Postit suljetaan juhannuksen alla totuttua aikaisemmin. Postin omat myymälät sulkevat ovensa koko juhannukseksi jo torstai-iltana myymälästä riippuen viimeistään kello 18. Poikkeuksia ovat joka päivä auki oleva Joulupukin Pääposti ja Helsingin Pääposti, joka palvelee aattona kello 12:een asti.

Pankit ja vakuutusyhtiöt ovat torstaina auki normaalisti ja avaavat sen jälkeen ovensa seuraavan kerran maanantaina.

Ratatyöt haittaavat junaliikennettä

VR:n kaukojunat kulkevat juhannuksena poikkeusaikatauluissa. Torstaina junat noudattavat perjantaiaikatauluja. Juhannusaattona kaukoliikenne kulkee lauantain aikatauluissa. Useita junavuoroja on kuitenkin peruttu, ja liikenteessä on myös lisäjunia.

Juhannuspäivänä junat kulkevat sunnuntain aikatauluissa, mutta useita junavuoroja on peruttu. Lisäksi Seinäjoen ja Oulun välillä on ratatöiden takia koko juhannuspäivän kestävä liikennekatko. Junista neljä korvataan linja-autoilla.

Myös Savon-radalla tehdään ratatöitä, jotka vaikuttavat juhannusliikenteeseen. Junavuorot ajetaan linja-autoilla Kuopion ja Siilinjärven välillä torstaista kello 21.30 sunnuntaihin kello 13.30 asti. Lisäksi Pieksämäen ja Kuopion välillä junat korvataan busseilla perjantaista kello 13:sta sunnuntaihin kello 11:een asti. Muutoin sunnuntaina kaukojunat noudattavat normaaleja sunnuntaiaikatauluja. Lisätietoja saa VR:n internetsivuilta.

Kaukobusseissa varauduttava ruuhkaan

Bussiliikenteessä juhannus on vuoden vilkkainta aikaa. Matkahuolto suosittelee lippujen ostamista etukäteen. Ruuhkaisinta odotetaan olevan torstaina ja aattona aamupäivällä.

Juhannus tuo muutoksia aikatauluihin. Etenkin juhannusaaton iltana sekä juhannuspäivänä linja-autovuoroja liikennöidään rajoitetusti. Juhannuksen aikataulut kannattaa tarkistaa Matkahuollon nettisivuilta tai puhelimitse numerosta 02004000.

Tienvarteen jääneitä yksityisautoilijoita auttaa Autoliiton tiepalvelu maksullisessa numerossa 02008080.

Pääkaupunkiseudun liikenteessä poikkeuksia

Helsingin seudun liikenteessä bussit, metrot ja raitiovaunut ajavat aattona lauantaiaikataulujen mukaan ja juhannuspäivänä sunnuntai-aikatauluin. Juhannuspäivän liikenne alkaa noin kello 11. Aikataulut voi tarkistaa HSL:n verkkosivuilta.

Helsingin aamuyölinjat ja seutuyölinjat 100N-710N ajavat sekä juhannusaaton että -päivän jälkeisinä öinä.

Lähijunat kulkevat aattona lauantaiaikatauluissa ja lauantaina sunnuntaiaikatauluissa. Myös junien yöliikenne ajetaan torstain, perjantain ja lauantain jälkeisinä öinä.

U-linjojen bussit ajavat aattona lauantaiaikataulujen mukaan pääosin kello 13:een asti. Kirkkonummen ja Porvoon U-linjoilla liikennöidään noin kello 16:een asti. Juhannuspäivänä U-linjat kulkevat rajoitetusti.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.