Juhannuksen juhlinta vaatinut kahdeksan kuolonuhria

Juhannuksen juhlinnan seurauksena on hukkunut kaksi iäkästä miestä. Poliisia ovat rasittaneet myös väkivaltaisuudet, rattijuopumukset sekä raiskaukset.

Juhannuksen juhlinta on vaatinut tähän mennessä kahdeksan uhria.

Kolme nuorta miestä menehtyi juhannusaattona Raumanmeren juhannusjuhlilla Raumalla. Poliisin mukaan kuolemat vaikuttavat tapaturmilta.

Viime yö ja aamupäivä ovat sen sijaan sujuneet Raumalla melko rauhallisesti. Poliisi on ottanut kiinni muutamia rattijuoppoja ja ruorijuoppoja.

Juhannuksena hukkunut kaksi iäkästä miestä

Muualla maassa juhannusviikonloppuna on menehtynyt tähän mennessä neljä ihmistä.

Yksi ihminen kuoli tänä aamuna mönkijäturmassa Pohjanmaalla Vöyrissä. Lisäksi Järvenpäässä löytyi juhannusaaton vastaisena yönä palaneesta romuautosta pahoin palanut vainaja.

Pieksämäellä noin 70-vuotias mies hukkui juhannusaattona mökkinsä rannassa. Poliisi epäilee kuolinsyyksi sairauskohtausta. Mies oli tottunut uimari ja ui tapahtuma-aikaan matalahkossa rantavedessä.

Juhannuksen toinen hukkumistapaus sattui Luumäellä, Savitaipaleentien lähistöllä. 60-vuotias mies lähti kahden maissa uimaan, muttei palannut enää takaisin. Uhri saatiin vedestä iltapäivällä Kukaslahden lähettyvillä.

Hukkumista tutkivalla Lappeenrannan poliisilla ei ole tietoa mahdollisesta syystä.

Kaksi naista raiskattu Rauman juhannusjuhlilla

Poliisia ovat eri puolilla maata työllistäneet juhannuksen aikana väkivaltarikokset, rattijuopot ja häiritsevästi käyttäytyneet kansalaiset. Esimerkiksi Raumanmeren juhannusjuhlilla parikymppinen festivaalivieras pahoinpideltiin juhannusaattona. Poliisin tietojen mukaan pahoinpitelyn uhri on kuitenkin toipumassa ja hän pääsee tänään kotiin.

Raumalla raiskattiin viime yönä myös kaksi naista. Poliisi on ottanut toisesta raiskauksesta epäillyn miehen kiinni. Toisessa tapauksessa epäillyn henkilöllisyys on poliisin tiedossa.

Raiskaukset tapahtuivat Poroholman ja Kappelihaudan leirintäalueilla viime yönä.

Molemmista raiskauksista tehtiin aamulla ilmoitus poliisille.

Mikkelissä mies hakattiin pesäpallomailalla sairaalakuntoon viime yönä. 41-vuotias helsinkiläismies pahoinpiteli mäntyharjulaismiestä lyömällä pesäpallomailalla useamman kerran eri puolille kehoa. Hämeenlinnan poliisi joutui selvittelemään kolmea pahoinpitelyä juhannusaattoiltana ja juhannusyönä. Kenenkään uhrin vammat eivät kuitenkaan olleet vakavia.

Lieksassa puukotettiin miestä juhannusaattona hedelmäveitsellä. Ylitorniolla puolestaan miestä puukotettiin juhannusaattoyönä.

Tieliikenteessä on sattunut lukuisia ulosajoja, joissa on loukkaantunut useita ihmisiä. Tällaisia turmia on ollut muun muassa Kemiössä, Turussa, Alavieskassa, Helsingissä ja Espoossa. Lisäksi suomalainen pariskunta kuoli moottoripyöräkolarissa Liettuassa torstaina.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat