Mainos

Juhana Helmenkalastajasta maailmanmestari erikoisessa kilpailussa

Suomi sai viikonloppuna jääkiekon maailmanmestaruuden lisäksi maailmamestarin myös toisessa lajissa.

Vuonna 2005 Diili-ohjelmasta julkisuuteen ponnahtanut Juhana Helmenkalastaja osallistui viikonloppuna Norjan Trondheimissa pidettyihin viiksien kasvatuksen maailmanmestaruuskilpailuihin. Menestyskin oli mainiota, sillä World Beard and Moustache Championships -kilpailussa Helmenkalastaja voitti Dali-viiksien sarjan.

Kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1990, ja vuodesta 1995 se on järjestetty vuosittain. Erilaisia sarjoja kilpailussa oli kaikkiaan 18. Viiksien ja partojen paremmuudesta miteltiin muun muassa English-, Imperial-, Hungarian-, Musketeer- ja Verdi -sarjoissa.

Helmenkalastaja kertoo MTV3.fin Viihdeuutisille kasvattaneensa viiksiä kolme vuotta. Idea lähti aikoinaan Eurooppaan suuntautuneelta kuukauden mittaiselta moottoripyöräreissulta. Viiksikilpailuun osallistumisesta hän puolestaan päätti vuosi sitten.

– Päätettiin kaverin kanssa, että ei ajeta reissun aikana partaa. Minulle partaa ei oikeastaan muualle kasva kuin ylähuulen päälle ja sitten leukaan pukin parta. Kroatiassa esittelin itseni Suomen prinssiksi viiksien takia, Helmenkalastaja muistelee.

Parhaimmillaan viiksien kärkiväli oli 35 senttiä

Reissun jälkeen viikset ja parta saivat jäädä ja kasvaa pituutta entisestään.

– Viiksillä oli helppo hauskuuttaa kavereita. Huomio oli taattu niin kotimaassa kuin ulkomailla, viiksiin suhtaudutaan positiivisesti. On ollut hauska seurata ihmisten reaktioita, en esimerkiksi muista, että minusta olisi otettu niin paljon yhteiskuvia kuin taannoin Lontoossa käydessäni.

Helmenkalastajan mukaan viikset ovat osa hänen persoonallisuutta, eikä suunnitelmissa ole naamakarvojen poisajaminen.

– Parhaimmillaan viiksien kärkiväli oli 35 senttiä. Tällä hetkellä se taitaa olla noin 28 senttiä. MM-kisoissa eräällä herralla viiksien kärkiväli oli peräti 50 senttiä. Freestyle-sarjan kilpailija oli tehnyt partaansa poroja ja Norjan lipun.

"Bad moustache day"

Viiksistä huolehtiminen on Helmenkalastajan mukaan helppoa.

– Viiksiä pestään kuin hiuksia ja niitä muotoillaan vahalla. Enää minulla ei ole bad hair day, vaan bad moustache day.

Viiksien lisäksi Helmenkalastaja on antanut myös partansa ja hiuksiensa kasvaa.

– MM-kisoissa tosin leikkasin leukapartani avovaimoni kauhistukseksi. Tuntui hassulta, kun ei ollut nähnyt leukaansa kolmeen vuoteen. Hiuksiakaan en ole leikannut kolmeen vuoteen, ainoastaan siistinyt. Nyt ulottuvat olkapäiden yli.

(MTV3–MIKKO KORMILAINEN)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja