Mainos

Judy ryhtyi kävelemään ennen jokaista ateriaansa – nämä asiat muuttuivat kuukaudessa

Kuukauden ajan lyhyen kävelylenkin ennen jokaista ateriaansa tehnyt nainen paljastaa, millaisia vaikutuksia haasteella hänen elämäänsä oikein oli. 

Judy Koutsky kertoo olevansa henkilö, joka todella rakastaa kävelyä. Hän kertoo kävelemisen olevan loistava tapa liikkua kätevästi paikasta toiseen ja tutustua uuteen ympäristöön. Tästä syystä kuukauden ajan kestänyt haaste kävelylenkistä ennen jokaista ateriaa kuulostikin naisen korviin helpolta hommalta.

Sen lisäksi, että kävely on mukavaa, se on myös terveellistä. Tutkimusten mukaan puolen tunnin päivittäinen kävely vähentää riskiä sairastua kakkostyypin diabetekseen, korkeaan verenpaineeseen ja masennukseen. Tutkimukset väittävät myös, että mitä enemmän askeleita päivän aikana otat, sitä todennäköisemmin painosi pysyy terveellisissä lukemissa. Vaikka kaikki kävely on hyvästä, erityisesti ennen ateriaa suoritettavalla kävelyllä on todettu olevan eniten positiivisia vaikutuksia. 

Koutsy päätti kokeilla, pitävätkö lupaukset kävelyn vaikutuksista todella paikkansa. Seuraavat asiat hän oppi käveltyään kuukauden ajan kolme kertaa päivässä ennen jokaista ateriaansa. 

Kävely ei vienyt niin paljon aikaa kuin voisi luulla

Ennen haasteen alkua naisella oli tapana käydä aamuisin kuntosalilla. Haasteen mukaan tulo tarkoitti sitä, että jos hän aikoi kävellä kuntosalille ja takaisin, hänen täytyi herätä entistäkin aikaisemmin. Vaikka nainen joutui haasteen vuoksi muuttamaan niin aamu- kuin lounasrutiinejaan, muutos sujui Koutskyn mukaan yllättävän helposti. Lyhyt kävelylenkki ei tuntunut vievän hänen aikaansa. 

Kävely synnytti kasvishimon

Eniten haasteessa naista yllätti se, että kävely ei saanut hänen nälkäänsä kasvamaan. Itse asiassa päinvastoin, kymmenen minuutin kävely auttoi häntä hillitsemään ruokahalua ja tekemään terveellisempiä valintoja. Kävelylenkit saivat aikaan sen, että Koutsky valits lautaselleen tavallista enemmän salaattia ja vihanneksia.

Siitä muodostui hauska perheaktiviteetti

Kiireistä lapsiperheen arkea elävä Koutsky ajatteli etukäteen, että kävelylenkki ennen päivällistä ei olisi millään muotoa mahdollista. Äidin kävelylenkki olisi taatusti viimeinen asia, jota hänen kiljuvasta nälästä kärsivät lapsensa oikein halusivat. Mutta toisin kuin nainen luuli, perheen yhteisestä kävelylenkistä naapuruston ympäri muodostui heidän hauska yhteinen rutiininsa, jonka aikana he näkivät usein myös naapureita ja tunsivat kuuluvansa yhä enemmän yhteisöön.

Kävelyllä ei ollut vaikutusta vaa’an lukemaan

Kolmella päivittäisellä kävelylenkillä ei ollut vaikutusta naisen painoon, mutta tämä ei yllättänyt Koutskya mitenkään. Hän myöntää haasteen saaneen aikaan sen, että kävelyn sijaan hän käytti yhä useammin metroa liikkuakseen paikasta toiseen. Jos päivittäinen aktiivisuus olisi pysynyt haasteen aikana samana, muutoksia olisi voinut tapahtua.

Koutskyn toteaa, että hänen mielestään painonpudotus ei kuitenkaan ollut hänen vastaanottamansa haasteen pääpointti. Painon putoamista tärkeämmiksi asioiksi hän mainitsee raikkaan ilman ja ajan viettämisen lasten kanssa, ja hän kertookin jatkaneensa lenkkeilyä yhdessä yhdessä lastensa kanssa myös haasteen jälkeen. Sillä muutoksella, että nykyisin kävely suoritetaan useimmiten vasta illallisen jälkeen.

***


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.