Käytä tähän 15 minuuttia aterian jälkeen – tehostaa laihtumista huomattavasti

Jokaisen laihtumisesta haaveilevan kannattaisi ottaa mallia italialaisista. Kyse ei kuitenkaan ole pastan tai pizzan syömisestä, vaan aterian jälkeisestä rutiinista.

Italiassa on käytössä termi nimeltä passeggiata, joka jokaisen painonhallinnastaan huolissaan olevan kannattaisi sisäistää. Se tarkoittaa lyhyttä ja mukavaa kävelylenkkiä muutaman kerran päivässä, tyypillisesti aterioiden jälkeen.

Tätä kävelyä varten sinun ei tarvitse pukea päällesi juoksutrikoita tai lenkkareita. Tärkeintä on nauttia liikkumisesta, raikkaasta ulkoilmasta ja kenties hyvästä seurasta noin viidentoista minuutin ajan. Tällä liiankin helpolta kuulostavalla tavalla voi olla huomattava vaikutus terveyteesi – ainoastaan positiivisella tavalla. 

Tehosta aineenvaihduntaa ja lievitä stressiä

Diabetes Care -tutkimuksen mukaan viidentoista minuutin kävely kolme kertaa päivässä aina aterioiden jälkeen parantaa henkilön kykyä säädellä verensokeria seuraavan 24 tunnin ajan. Näiden lyhyiden kävelylenkkien todettiin olevan vähintäänkin yhtä tehokkaita kuin yhden pitkän, 45 minuuttia kestävän kävelylenkin. Tämä on hyvä uutinen etenkin niille, jotka tuskailevat ajanpuutteen kanssa. 

Kävelylle lähteminen saa sinut myös pois työpöytäsi ääreltä tai sohvalta, mikä lievittää puolestaan stressiä ja vähentää aterian jälkeistä makeanhimoa.

Kävely on myös loistava tapa tehostaa ruoansulatusta ja aineenvaihduntaa, sekä tasata aterian jälkeistä insuliinin nousua. Kaikki nämä ilman, että tunnet edes treenaavasi!

Eniten hyötyä on todettu olevan illallisen jälkeen tehdystä kävelystä. Lempeä liikunta hämärän aikaan saa biologisen kellosi käymään luonnollisessa rytmissä, mikä puolestaan saa sinut nukkumaan paremmin. 

Kävelylle kannattaa lähteä, vaikka olisitkin tyytyväinen painoosi. Kävely on helppo tapa lievittää stressiä ja ylläpitää arkiaktiivisuutta ilman, että sinun tarvitsee lähteä suorittamaan aikaa vievää hikoilusessiota.

Painonpudottajan tulisi kiinnittää huomiota myös annoskokoihin. 


Lähde: Women’sHealth 

Lue myös:

    Uusimmat