Nainen söi pelkkää pastaa viikon ajan – kokeilulla vaikutuksia, joita et taatusti osannut odottaa

7:54 Currylla maustettu savukalapasta
Videolta löydät herkullisen pastareseptin.

Viikon ajan pelkkää pastaa syönyt nainen huomasi uudella ruokavaliolla olleen vaikutusta niin jaksamiseen kuin sosiaalisiin suhteisiin. 

Charlotte Palermino päätti syödä viikon ajan pelkkää pastaa kokeillakseen, millaisia vaikutuksia tällä epäterveellisenä pidetyllä ruokalajilla olisi hänen elämäänsä.

Nainen listasi ylös joukon sääntöjä, joita hän noudatti kokeiluviikon ajan. Sääntöjen mukaan hän ei saisi laskea kaloreita, vaan hänen tulisi syödä aamiainen, lounas ja päivällinen entiseen tapaan. Säännöt eivät myöskään sallineet ylimääräisiä liikuntakertoja, vaan naisen tuli uutta ruokavaliota lukuun ottamatta elää normaalia elämää. 

Samaan aikaan kun nainen lupasi syödä viikon ajan pelkkää pastaa, hän päätti luopua viikoksi myös kofeiinista ja alkoholista. Seuraukset olivat mielenkiintoisia.

"Itkin, kun söin tätä pastaa"

Charlotte huomasi pastakuurilla olevan hänen elämäänsä yllättävän positiivisia vaikutuksia. Hiilihydraatit auttoivat häntä jaksamaan, ja hän ylitti itsensä juoksemalla kuntosalilla tunnin – mitä ei ole tapahtunut koskaan ennen. Myös väsymys ja selkäkivut alkoivat pian loistaa poissaolollaan. Ystävät kommentoivat ruokavalion saaneen naisen ihon hehkumaan.

Myös itse pasta osoittautui varsin hyväksi ja yllättävän laadukkaaksi ruokalajiksi. Charlotte kertoo syöneensä viikon aikana todella hyviä, maukkaita ja laadukkaita aterioita. Viikon voidaan siis sanoa olleen todella herkullinen.

– Itkin, kun söin tätä pastaa, nainen kommentoi erästä cacio e pepe  -annostaan.

– Hyvä oloni saattoi johtua osaksi siitä, että söin korkealaatuisia tuotteita, nainen lisää.

Eräs asia pudotettuja kiloja tärkeämpi

Ruokavalion rajoittaminen, alkoholin leikkaaminen ja välipalojen puuttuminen johtivat siihen, että nainen laihtui viikon aikana 2,2 kiloa. Eräs oivallus oli kuitenkin pudotettuja kiloja tärkeämpi.

– Suurin opetukseni? Lopeta sosiaalisen median kuuntelu ja keskity enemmän siihen, miltä sinusta tuntuu syömisen jälkeen. Se, että ystäväsi tuntee olonsa turvonneeksi patongin syömisen jälkeen ei tarkoita sitä, että sinulle kävisi niin.

Viikon aikana nainen muisti, että hyvä ateria on se, joka tuo ihmiset yhteen naurun ja ikimuistoisten keskustelujen kera. Yksinään noudatettavien detox- ja puhdistusdieettien sijaan pastapitoinen ruokavalio toi hänet lähemmäksi ystäviä.

Menetetyistä kiloista ja muista hyvistä puolista huolimatta nainen ei suosittelisi pastadieetille ryhtymistä. Ruokavalioiden sijaan hän suosittelee entistä sallivampaa suhtautumista ruokaan.

– Jos jotain, se sai minut epäilemään detoxkuureja entisestään. Mutta yksi asia on varma; tunnen oloni mahtavaksi pasta-annoksen jälkeen, varsinkin silloin, jos jaan sen jonkun rakkaan kanssa.

Lähde: Delish 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja