Mainos

Emily päätti juosta joka aamu viisi kilometriä – nämä neljä asiaa hän oppi viikon aikana

Viikon mittainen liikuntahaaste muuttui muutamassa päivässä rutiiniksi.

Kun Emily Abbate huomasi lipsuneensa jo jonkin aikaa treenirutiineistaan, hän päätti ottaa itseään niskasta kiinni. Hän päätti kokeilla, millaisia vaikutuksia aamulenkillä olisi hänen päivärytmiinsä. Abbate päätti juosta viiden kilometrin mittaisen lenkin joka aamu viikon ajan. Hän ei asettanut itselleen vauhtitavoitteita, vaan tärkeintä olisi, että hän saisi itsensä liikkeelle heti aamusta. 

Vaikka nainen kertoo juosseensa elämänsä aikana viisi maratonia, juokseminen ei edelleenkään ole hänelle se helpoin liikuntamuoto. Hän kertookin viikon aikana olleen aamuja, jolloin hän vihasi juoksemista, mutta myös päiviä, jolloin hän rakasti sitä.

Seuraavat viisi asiaa hän oppi otettuaan aamulenkin osaksi päivittäisiä rutiinejaan.

1. Valmistautuminen tärkeässä roolissa

Aikaisessa aamuherätyksessä on jo riittävästi, joten kaiken muun pitää sujua kuin itsestään. Abbate kertoo viikon aikana oppineensa, että haaste on paljon helpompi toteuttaa, kun siitä tekee itselle mahdollisimman helppoa.

Tee edellisiltana mahdollisimman paljon seuraavan aamun eteen ja aseta treenivaatteet valmiiksi esille. Näin tekosyitä on myös vaikeampi keksiä, nainen neuvoo.

2. Mitä aikaisemmin, sen parempi

Aamulenkkejä tehdessä jokaisen täytyy löytää oma rytminsä – se, joka sopii juuri itselle parhaiten. Vaikka nukkuminen on Abbaten mielestä ihana asia, hän huomasi todella aikaisen lenkin sopivan hänelle kaikkein parhaiten.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Kun asetin herätyskelloni soimaan 5.45, ehdin pukea ja valmistautua, ennen kuin aloitin lenkkini kello 6.10. Tämä oli minulle ideaaliaika.

3. Kun jostain tulee tapa, se on helpompi toteuttaa

Vaikka Abbate oli päättänyt juosta lenkkejä aamuisin vain viikon ajan, hän huomasi heräävänsä seuraavanakin viikkona kukonlaulun aikaan. Lenkistä oli tullut kuin huomaamatta tapa, eikä rutiinin luomiseen mennyt sen kauempaa – vain seitsemän päivää. Tämä on asia, jonka nainen suosittelee kaikkien pitämään mielessään, harrastitpa sitten mitä lajia tahansa.

– Ehkä myös sinä saatat yllättyä siitä, mihin pystyt pelkästään ajatusmaailmaasi muuttamalla – ja laittamalla asiat käytäntöön, Abbette toteaa.  

4. Juoksukaveri kannustaa ylittämään itsensä

Eräänä aamuna nainen päätti juosta viiden kilometrin pituisen lenkkinsä sijaan kymmenen kilometriä poikaystävänsä kanssa. Ilman miestä nainen ei kertomansa mukaan olisi ylittänyt mukavuusaluettaan. Lenkkikaverin mukana olo sai hänet kilpailuhenkiseksi, mikä auttoi häntä jaksamaan loppuun saakka.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Tunsin kiitollisuutta siitä, että hän kannusti minua jaksamaan. Tunsin myös kiitollisuutta siitä, että hän teki kahvia palatessamme kotiin.

Lähde: Popsugar

Älä unohda venytellä! Katso videolta ohjeet aamutreeniin, joka on omiaan etenkin istumatyöläisille. 

5:35

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.