Jousi-iskusta epäillyn miehen sukulainen lehdelle: Hänen olisi pitänyt olla suljetulla osastolla jo pitkään

5:43
Tämä jousihyökkäyksestä tiedetään – Norjan viranomaiset tiedottivat keskiviikkona

Viiden ihmisen hengen vaatineen jousi-iskun tekijäksi epäilty 37-vuotias mies on ollut poliisin kanssa tekemisissä aiemminkin.

37-vuotiaan miehen sukulainen kertoo tanskalaiselle Eksta Bladet -lehdelle, että lähiomaiset ovat kamppailleet henkisesti epävakaan miehen kanssa.

– Olemme kaikki tietenkin hyvin järkyttyneitä ja surullisia tapahtuneesta. Emmekä tiedä, missä ja miten hän on oppinut ampumaan jousella, Tanskassa asuva sukulainen kertoo lehdelle.

Epäillyn miehen äiti on tanskalainen ja lehtijutun mukaan hän yhteyttä siellä asuviin sukulaisiinsa. Äiti itse asuu Kongsberissa.

Sukulaisen mukaan 37-vuotias mies on asunut ikänsä Norjassa, mutta hän on Tanskan kansalainen.

Vanhemmat ja muut sukulaiset ovat olleet säännöllisesti yhteydessä poliisin ja kertoneet olevansa huolissaan miehestä. Haastattelussa sukulainen kertoo, että miehen vanhemmat ovat antaneet pojalleen runsaasti tukea ja apua vaikeuksissa.

Miehen kerrottu kääntyneen islamin uskoon, mutta sukulainen mukaan hänellä ei ole taustalla syvempää uskoa tai vakaumusta.

Sukulainen kertoo, että hänellä oli heti aavistus tekijästä, kun hän kuuli Kongsbergin tapahtumista.

– Pelkäsin, että hänen vanhempansa olisivat joutuneet uhreiksi. Miehen olisi pitänyt olla suljetulla osastolla jo pitkään aikaa, sukulainen kertoo ja sanoo, ettei voi ymmärtää miten mies onnistui surmaamaan viisi ihmistä jousella.

Useita tuomioita

Mies tuomittiin viime vuonna kuuden kuukauden lähestymiskieltoon vanhempiaan kohtaan sen jälkeen, kun tämä oli uhannut tappaa isänsä. Miehellä oli ollut mukanaan myös revolveri. Asiasta uutisoi muun muassa Norjan TV2.

Vuonna 2012 hänet tuomittiin törkeästä varkaudesta ja huumausainerikoksesta 60 päivän ehdottomaan vankeuteen. Tuolloin mies oli murtautunut Norjan kaivosmuseoon.

Mediassa olleiden tietojen mukaan miehellä on myös vielä tätä aikaisempia tuomioita.

Poliisi kertoi aiemmin tänään, että se on ollut huolissaan miehen radikalisoitumisesta. Poliisi on myös ollut yhteydessä mieheen radikalisoitumiseen liittyen. Poliisin mukaan mies oli myös kääntynyt islaminuskoiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja