Mainos

Jouluostajan päänsärky: Elektroniikkaa on jo liikaa tarjolla

Joulumarkkinoilla on tarjolla enemmän elektronisia laitteita kuin koskaan, mikä aiheuttaa kuluttajalle kaksinkertaisen ongelman: mitä valita lahjaksi ja onko sitä kaupassa?

Teknarin päätoimittaja Pekka Kaidesoja tuntee jopa sääliä kuluttajia kohtaan. Kunnon kilpailu puuttuu Suomen elektroniikkamarkkinoilta, ja se näkyy kaupassa "eioona".

– Mitä kaikkea voisi ostaa, ja sitten mistä saa sen tiedon mikä on juuri minulle sopiva, sanoi Kaidesoja Huomenta Suomen haastattelussa.

– Esimerkiksi IPadien osalta voi käydä niin, että haluaisi valkoisen ja 32-gigasen, mutta juuri sitä ei löydykään.

– Uusia laitteita esitellään jatkuvasti kovalla kohulla, mutta kuluttaja ihmettelee milloin ne tulevat Suomeen tai milloin niitä ylipäätään voisi tilata jostakin, kritisoi Kaidesoja markkinoita.

Markkinoilla muitakin hidasteita

MTV3:n katukyselyyn vastaajat eivät kuitenkaan ainakaan vielä ota paineita siitä minkä värisen tai gigaisen laitteen ostaisi.

Tässä vaiheessa mietitään vielä suuria linjoja kuten muun muassa sitä, kenelle lahjoja ostaisi ja olisiko pehmeä vai kova paketti parempi.

Helsinkiläisestä ostoskeskuksesta tavoitettu Juhani Ellenbergin lahjaongelma ei liity lainkaan siihen, onko tavaraa kaupassa saatavilla.

– Itse tekisi mieli televisiota, mutta vaimo ei suostu, sanoi Ellenberg.

(MTV3)

Katso Teknarin päätoimittajan Pekka Kaidesojan haastattelu: (Huomenta Suomi 14.12.2012)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.