Mainos

Joukkoliikenteen tuki yritetään säilyttää

Ylijohtaja Harri Cavén sanoo liikenneministeriön pyrkivän pitämään joukkoliikenteen määrärahat ennallaan myös valtion ensi vuoden budjetissa. Cavén oikoo julkisuudessa ollutta tietoa, jonka mukaan ministeriön ensi vuodeksi suunnittelemat määrärahaleikkaukset olisivat lopettamassa valtion tuen sadoilta linja-autovuoroilta sekä joidenkin rataosien paikallisjunaliikenteeltä.

Cavénin mukaan kyseessä on ministeriössä laadittu muistio siitä, miten tuen mahdollinen leikkaaminen vaikuttaisi myös "pahimmassa mahdollisessa tilanteessa".
-Muistiossa on lähdetty siitä, että joukkoliikennemäärärahoja ei kannattaisi säästää, hän sanoo.
-Liikennepolitiikan keskeisiä painopistealueita pitäisi olla joukkoliikenteen kehittäminen, mikä on todettu myös hallitusohjelmassa.

Leikkaukset tuntuisivat eniten hinnoissa

Cavén arvioi, että määrärahojen pieneneminen tuntuisi eniten lippujen hintojen korotuksina siellä, missä väkeä on eniten eli kaupungeissa. -Lipputulot jouduttaisiin panemaan ihan uuteen uskoon, jos näin kävisi, hän sanoo. Sen sijaan haja-asutusalueilla esimerkiksi bussivuorojen lopettaminen voidaan korvata kutsutaksijärjestelyillä. Ylijohtaja sanoo itse uskovansa siihen, ettei palvelutasosta vastaisuudessakaan jouduta tinkimään. Päätökset tehdään hallituksen budjettiriihessä ja viime kädessä syksyllä eduskunnan päättäessä budjetista. Jos reippaita leikkauksia olisi edessä, niin "jossainhan se näkyisi".
-Täytyy toivoa poliittisilta päättäjiltä viisautta, Cavén toteaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.